10. 8. 2020, 19:32 | Vir: STA

Številni bari in restavracije v Grčiji po novem ne bodo smeli delovati med polnočjo in sedmo uro zjutraj

Profimedia

Številni bari in restavracije v Grčiji, vključno s tistimi na nekaterih turistično najbolj obleganih destinacijah, po novem ne bodo smeli delovati med polnočjo in sedmo uro zjutraj. Najnovejši ukrep grških oblasti spada v okvir prizadevanj za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki vključujejo tudi nove omejitve ob vstopu v državo.

Na seznamu območij, na katerih bodo gostinski lokalni ponoči zaprti, so med drugim priljubljeni otoki Mikonos, Santorini, Krf, Rodos in Kreta, je v televizijskem nagovoru danes povedala tiskovna predstavnica vlade Aristotelija Peloni. Omejitve bodo v veljavi od torka od 23. avgusta, je pojasnila.

Poleg tega bodo morali po novem vse potniki na letih iz Belgije, Češke, Nizozemske, Španije in Švedske, ki bodo v Grčijo prispeli od 17. avgusta, imeti s seboj v predhodnih 72 urah opravljen negativen test na koronavirus.

Enako bo veljalo za vse, ki bodo želeli v državo vstopiti na kopenskih mejnih prehodih. Že od 16. avgusta bo lahko ob tem dnevno v Grčijo vstopilo le 750 ljudi iz Albanije, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP napovedala Pelonijeva.

Vlada nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa sprejema zaradi vnovičnega porasta števila okužb. Zdravstvene oblasti so v nedeljo poročale o 203 novih primerih, kar je največ od začetka epidemije v državi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.