15. 5. 2021, 06:33 | Vir: STA

Štiri spominske znamke pokojnega soproga kraljice Elizabete II. princa Philipa v prodaji od 24. junija

profimedia
Štiri spominske znamke pokojnega soproga kraljice Elizabete II. princa Philipa v prodaji od 24. junija (foto: profimedia)

Britanska pošta Royal Mail je sporočila, da bodo izdali štiri nove znamke, s katerimi bodo obeležili smrt princa Philipa. Na znamkah bodo črno-bele fotografije, ki predstavljajo različna obdobja življenja pokojnega soproga kraljice Elizabete II.

Na eni od fotografij je predstavljen med služenjem vojaškega roka, na drugi pa je na slovesnosti ob dokončanju šolanja njegovega sina princa Andrewa. Na tretji znamki je prikazan med obiskom kraljevske konjske razstave v Windsorju, na zadnji pa je njegov portret, ki ga je posnel fotograf Terry O'Neill.

Vse štiri znamke stanejo 5,76 funta (6,6 evra) ter so mešanica znamk prvega in drugega razreda.

Prednaročilo spominskih znamk je na spletni strani Royal Maila že na voljo, prodaja pa se bo začela šele 24. junija.

"Vojvoda edinburški je svoje življenje posvetil služenju državi, Commonwealthu in številnim osebnim prizadevanjem," je povedal izvršni direktor Royal Maila Simon Thompson. Dodal je, da je bil princ Philip sedem desetletij v središču državnega dogajanja, zato so njegovo smrt obeležili s spominskimi znamkami.

Princ je umrl prejšnji mesec v starosti 99 let. Pokojni soprog kraljice Elizabete II. je bil kraljevi zakonec z najdaljšim stažem v zgodovini britanske monarhije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.