Ž.A. | 28. 11. 2021, 21:45

Svet pretresla žalostna novica o smrti le 41-letnega svetovno znanega modnega oblikovalca

Profimedia
Svet pretresla žalostna novica o smrti le 41-letnega svetovno znanega modnega oblikovalca (foto: Profimedia)

Svet je pretresla žalostna novica. Umrl je modni oblikovalec in DJ Virgil Abloh - mož za znamkama Louis Vuitton in Off-White. Virgil je 30. septembra dopolnil 41 let, zadnji dve leti pa se je boril z agresivno obliko raka.

Novico o tragični smrti objavili na Instagramu

Pod fotografijo so zapisali, da so oblikovalcu diagnozo z redko in agresivno obliko raka - cardiac angiosarcoma, postavili leta 2019. Po diagnozi se je z rakom boril zasebno, vendar je kljub temu vodil številne modne, umetniške in kulturne projekte. Med njimi so bila sodelovanja z Mercedes-Benz, Air Jordan in nova potovalna kampanja za Louis Vuitton.

Bitko je prestajal v zasebnem življenju. Prestal je številna zahtevna zdravljenja.

"Pogosto je rekel: 'Vse, kar počnem, je za 17-letno različico sebe,' in globoko verjame v moč umetnosti, da navdihuje prihodnje generacije," so zapisali v objavi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Njegovi najbližji

Leta 2009 se je poročil s srednješolsko ljubeznijo Shannon Sundberg, s katero ima dva otroka Lowe in Grey. Živeli so v Chicagu.

Preberite tudi: Ta teden na Instagramu: Tjaša Hrovat predstavila hčerko, Ilka Štuhec na dilcah in Luka Donćić nazaj na parketu
Uspešen temnopolt direktor

Svojo kariero je začel kot pripravnik pri Fendiju skupaj z raperjem Kanyejem Westom leta 2009. Trdno delo in izjemen talent sta mu omogočila, da se je hitro povzpel in postal eden izmed zelo iskanih oblikovalcev. Kmalu ga je opazil izvršni direktor Louis Vuittona Michael Burke, kar je le nadeljevalo njegovo pot pri svetovno znani modni znamki.

Profimedia
Virgil Abloh in manekenka Gigi Hadid

Virgil Abloh in manekenka Gigi Hadid

Leto 2018 je bilo bistveno, da je postal prva oseba afriškega porekla, ki je vodila linijo moških oblačil Louis Vuitton. Pred kratkim je postal tudi eden najuspešnejših in najvišje uvrščenih temnopoltih direktorjev na modnih in luksuznih trgih.

Pretreseni tudi njegovi poznani prijatelji

Javila se je manekenka Gigi Hadid (na zgornji fotografiji), katera je velikokrat sodelovala z Virgilom, vendar to ni bilo le sodelovanje, temveč pravo prijateljstvo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Gigi svoje najglobje sožalje pošilja Shannon, njunim otrokom in celotni družini. Vedno se bo spominjala njegove prijaznosti, energije in radodarnosti. "Pustil si trajen vtis v vsakem življenju, ki si se ga dotaknil," je zapisala. 

Prepričana je, da jo bo še vedno navdihoval vsak dan. "Počivaj, prijatelj. Tako si ljubljen. Ti si bil sprememba. In kot sva vedno rekla ... Se vidimo nekje kmalu." 

V spomin nanj je raper Drake zapisal: "Moj načrt je, da se zate še 1000-krat dotaknem neba. Večno te bom ljubil brat. Hvala za vse!" 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi)

Pod objavo na njegovem Instagram profilu se je oglasilo še ogromno znanih obrazov, med drugimi modni oblikovalec Marc Jacobs, raper Tyga, modna oblikovalka Donatella Versace in številni drugi. Nihče ne more dojeti, kaj se je pravzaprav zgodilo in pošiljajo ogromno lepih misli njegovim najbližnjim.

Priporočamo tudi: Razstava, posvečena Amy Winehouse, skuša odstreti njeno življenje, glasbo in zapuščino

Vir: complex.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.