Tadej Golob: "Ne vem, kaj bo - a mislim, da je z mojimi možgani vse tako, kot je bilo prej!"

Decembra z novim romanom Virus

24. 11. 2020, 15:31 | Scena

              Tadej Golob: "Ne vem, kaj bo - a mislim, da je z mojimi možgani vse tako, kot je bilo prej!" (foto: Slovenski knjižni sejem FB) Slovenski knjižni sejem FB

Tadej Golob je kot gost virtualne izdaje letošnjega Slovenskega knjižnega sejma razkril nekaj podrobnosti v zvezi s svojim novim projektom, t.j. izidom nove knjige Virus, ki se dogaja v času koronavirusa.

Tadej Golob je pričel ponovno pisati svojo novo kriminalko že mesec in pol po nesreči. Delo mu je oteževalo pomanjkanje energije. Ves čas naj bi bil namreč utrujen.

"Težko sedim za mizo, ne zdržim več kot dve uri. Ne vem, kaj bo – a mislim, da je z mojimi možgani vse tako, kot je bilo prej. Manj imam predvsem energije, ki sem jo vedno črpal iz športa, s katerim pa se zdaj ne morem ukvarjati." 

V pogovoru z Marjanom Žiberno je Tadej Golob med drugim razkril tudi, kako se je zgodila njegova (skoraj usodna) septembrska nesreča v gorah, zaradi katere si je zlmil vseh sedem vratnih vretenc, stegnenico, mednico in levo lopatico, najbolj zaskrbljujoče pa so bil možganske krvavitve. Zaradi njih se dolgo ni vedelo, če bo s Tadejem še vse v redu, ko se bo zbudil.

"Padel sem pri sestopu z vrha Loške stene. Moj soplezalec pravi, da je slišal škrtanje skale ob skalo, kar pomeni, da je bila neka nesreča. Sebe poznam in vedno sem bil zelo previden, tudi pri nezahtevnih planinskih poteh in sestopanju. Skoraj si ne morem predstavljati, da bi šlo za lahkomiselnost, morala je biti nesreča."