4. 2. 2022, 09:24

Tadeja Branković: "Ločitev me je čustveno sezula, a sem danes vesela, da se je tako končalo!"

profimedia
Tadeja Branković: "Ločitev me je čustveno sezula, a sem danes vesela, da se je tako končalo!" (foto: profimedia)

V podkastu MMC RTV Slovenija se je s Slavkom Jeričem tokrat pogovarjala biatlonka Tadeja Branković, ki ima za seboj že štiri nastope na olimpijskih igrah, v Torinu 2006 pa je ob odprtju iger nosila tudi slovensko zastavo. Iztočnica za poglobljen pogovor je bila med drugim tudi njena knjiga Peta olimpijada, ki jo je napisala po koncu kariere, in v katero so pot našle trpke izkušnje ločitve in boja z rakom.

V podkastu je med drugim spregovorila tudi o ločitvi, za katero naj bi nekoč rekla, 'da jo je še bolj prizadela kot bolezen':

"Ločitev me je gotovo zaznamovala. Res sem rekla, da me je bolj prizadela kot rak, to velja iz čustvenega vidika. Ločitev me je čustveno popolnoma sezula, posledično sem se še telesno, nato pa je prišla še bolezen. Pri ločitvi sem težko razumela, da te nekdo na tak nak način ... Ne zapusti, to ni problem. V ta odnos sem dala celo sebe, telo in dušo. Potem pa se tako konča, sesulo mi je najbolj zlato celico, ki sem jo imela za sveto. To sem izgubila. Otroci bodo odraščali v ločeni družini. To so bili takratni občutki, danes sem za to neizmerno hvaležna. Vesela sem, da se je tako končalo. Vidim, kaj je življenje, kakšno je zdravo življenje in zdrav odnos. Takrat nisem imela te izkušnje, zato me je res prizadelo. Še danes mi je težko, ko se ljudje ločujejo."

Celotni intervju (z možnostjo podkasta): Podkast Številke (199)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.