Maja Fister | 26. 5. 2020, 06:00

Tako sta popotniška vlogerja odsluženi minibus predelala v čudovit avtodom

Kinging It

Potovanja so za zdaj ustavljena in močno omejena, a sanje so še vedno dovoljene. Tokrat smo pokukali v notranjost odsluženega predelanega minibusa, ki je postal čudovit avtodom.

Med karanteno so vzklili številni "naredi sam" projekti, če verjamemo napovedim, pa bodo potovanja z avtodomi zaradi primerne samoizolacije letos še zlasti priljubljen način iskanja oddiha stran od domačih štirih sten.

Ena od takšnih, ki sta se DIY-projekta lotila sicer še veliko pred pandemijo, sta priljubljena britanska popotniška vlogerja Craig in Aimee, bolj znana z YouTube kanalom Kinging-It. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee Bannister (@wearekingingit) on

Žalostni zgodbi s srečnim nadaljevanjem 

Popotnika, ki sta par tudi v zasebnem življenju, sta se sledilcem prikupila s pristno iskrenostjo, zanimivi pa sta tudi njuni življenjski zgodbi. Spoznala sta se dan prej, preden je Craig odšel na enoletno potovanje okoli sveta. Aimee se je takrat borila z rakom, teden po njunem snidenju pa se ji je stanje močno poslabšalo … 

S Craigom sta obdržala stike in še danes pravita, da je bila to ljubezen na prvi pogled. Ko je Aimee ozdravela, se mu je pridružila na nori dogodivščini po Avstraliji. Teden po njeni vrnitvi domov si je Craig, ki je nadaljeval svojo potjo, na Novi Zelandiji hudo poškodoval vrat in obležal v bolnišnici … 

Danes, 12 let za tem, je za njima že kup novih dogodivščin in objav, ki za raziskovanje sveta na svoj način navdušujejo številne zaljubljence v potovanja. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee Bannister (@wearekingingit) on

S tuktukom po Indiji in predelanim minibusom po Evropi

Njun kanal na YouTubu je – ko so bili spletni vplivneži, kot jih poznamo danes, še v povojih – postajal vedno bolj priljubljen in vedno več podjetij jima je ponujalo sodelovanja. Ob prvih plačanih poteh sta tako pustila službi in se podala na večno potovanje. Njune prve objave so nas navduševale iz jugovzhodne Azije, lani pa smo ju na primer spremljali, kako sta v Indiji kupila razmajan tuktuk, ga predelala, mu nadela ime Chapati in šla na pot po tej pisani, intenzivni, glasni, kaotični in po drugi strani poduhovljeni deželi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aimee Bannister (@wearekingingit) on

Že lansko poletje pa sta kupila 19 let star minibus Mercedes-Benz, ki mu ni manjkalo rje, in se lotila nove prenove za pot po Evropi. Pred kakšne izzive sta bila postavljena ob prenovi in kako je razmajan minibus postal imeniten avtodom, preverite v spodnjem posnetku.

PREBERITE ŠE: Petra Kordiš: "Verjamem, da za nepozabna doživetja ne potrebujemo potnega lista" ALI Nina Majcen: Tista podjetnica, ki v krizi podira rekorde in razvija posel ALI Slovenka, ki živi v Indoneziji: o turizmu na rajskih otokih po pandemiji 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.