Živa Avžner | 18. 12. 2021, 10:00

[Talenti] Maša Ferme: "Umetnost z obročem in otroci so mi blizu, zato prihodnost vidim v trenerstvu."

Damjan Žibret
[Talenti] Maša Ferme: "Umetnost z obročem in otroci so mi blizu, zato prihodnost vidim v trenerstvu." (foto: Damjan Žibret)

Maša Ferme je pokazala, da obvlada svoj obroč in razne trike. Ste že videli kaj takega? Ravno izkušnja v šovu Slovenija ima talent jo je pripravila do tega, da je izstopila iz cone udobja. V prihodnosti si želi svoje znanje širiti dalje in se preizkusiti v trenerskih vodah.

M: Ste ena izmed prvih, ki je umetnost z obročem pokazala širši Sloveniji. Si želite koga navdihniti za ta šport?

Ja. To vrsto vadbe bi rada približala ljudem v Sloveniji, še posebej pa otrokom, saj se mi zdi obroč odličen rekvizit za spodbujanje motorike in gibčnosti.

M: Ste razmišljali tudi o trenerskih vodah?

Seveda. To si želim početi. V življenju bi zares rada počela nekaj, kar me veseli. Tako obroč kot tudi otroci so mi blizu, zato se tukaj morda vidim v prihodnosti.

Rozina Photo
M: Kako ste pričeli z obročem? Ste samouk?

Z obročem me je v bistvu spoznala prijateljica. Skupaj sva obiskali tri vikend delavnice, vendar sem se kasneje večino naučila sama, s pomočjo interneta.

M: Glede na to, da ste se pobrali in kljub tremi dokončali svoj nastop, ste odličen vzor za vse tiste, ki se prav tako soočajo s tremo. Trema je pravzaprav nekaj povsem normalnega, kajne?

Sigurno je trema nekaj povsem normalnega. Mislim, da se vsakdo sooča z njo. Ključno je, da jo potem znaš preobraziti v izziv. Ravno to je nekaj, na čemur trenutno delam. Ukvarjam se predvsem z umirjanjem uma.

Damjan Žibret
M: Kako izgleda vaše umirjanje uma?

Najprej imam zjutraj 10 minut meditacije, včasih tudi kakšno dodatno čez dan. Po kosilu se skoraj vedno uležem na posteljo in se ob spremljavi mirne glasbe za 20 minut umirim. Včasih, ne vsak dan, pa delam še jogo in dihalne vaje.

Delam wim hof metodo - mrzel tuš in dihalne vaje.

M: Komu ste hvaležni, da vam stoji ob strani?

Hvaležna sem praktično vsem, ki mi v tem času stojijo ob strani. Tako ljudem, ki jih osebno poznam, kot tudi tistim, ki jih ne in mi pošiljajo spodbudne besede. Hvala!

Rozina Photo
Preberite tudi druge Dialoge: [Talenti] Tamia Šeme: "Vesela sem očetovih čestitk, še bolj pa čestitk tistih, ki niso z mano samo ob uspehu!"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.