Taylor Swift bo na novo izdala tudi album Red s 30 skladbami

14. 11. 2021, 09:30 | Scena | Vir: STA

              Taylor Swift bo na novo izdala tudi album Red s 30 skladbami (foto: profimedia) profimedia

Ameriška glasbenica Taylor Swift se je odločila, da bo po vzoru nove različice albuma Fearless na novo izdala tudi album Red iz leta 2012. Nova različica albuma, ki ga je podnaslovila enako kot prejšnji projekt (Taylor's Version) bo vsebovala 30 skladb, med katerim bo tudi daljša, desetminutna različica uspešnice All Too Well.

Glasbenica se je za ponovno izdajanje albumov odločila potem, ko je njena nekdanja založba njene izvirne posnetke prodala. V načrtu ima izdajo novih različic prvih šestih albumov.

Kot je povedala ob predstavitvi novega projekta, se ne bi nikoli lotila predelave svojega minulega dela, če ne bi bila primorana. Je pa na poti "odkrila pozabljene dragulje", je njene besede povzel Hollywood Reporter. "Red je spet moj, čeprav je bil vedno naš. Zdaj začenjamo znova," je poudarila.

Red (Taylor's Version) bo ponudil 30 skladb, ki so bile prej razpršene - 16 v standardni in 22 v luksuzni izdaji. Po glasbeničinih besedah bodo lahko oboževalci končno prisluhnili vsem 30 pesmim, ki so bile že od začetka predvidene za album.

Poleg novih različic uspešnic, kot so We Are Never Ever Getting Back Together, I Knew You Were Trouble ter 22, bo album ponudil tudi precej daljšo skladbo All Too Well, ki naj bi jo po govoricah posvetila svojemu minulemu razmerju z Jakom Gyllenhaalom. Skladba bo na novem albumu skoraj dvakrat daljša; na prvem je trajala pet minut in pol.

Glasbenica upa, da bodo njeni oboževalci v znak podpore njeni bitki za lastno glasbo prešli na nove različice albumov. Konec leta 2018 je sporočila, da je zapustila založbo Big Machine, pri kateri je začela svojo kariero, in odšla k Universal Music Group s pogodbo, ki bi ji dala lastništvo nad katerokoli glasbo, ki jo posname za založbo. Leto kasneje je Big Machine njenih prvih šest albumov prodala glasbenemu menedžerju Scooterju Braunu.

Glasbenica je tedaj dejala, da jo je ta posel oropal njenega življenjskega dela. Trdila je, da ni dobila enake možnosti za odkup svojih posnetkov, kot so jo ponudili Braunu. Za Brauna pa je dejala, da se je do nje leta vedel manipulativno kot menedžer njenega dolgoletnega rivala Kanyeja Westa.