24. 4. 2020, 20:32 | Vir: STA

Taylor Swift opozorila, da je njena prejšnja založba izdala album brez njenega dovoljenja

profimedia

Ameriška pevka Taylor Swift Singer opozarja, da je izšel album brez njenega dovoljenja. Album grammyjeve nagrajenke je namreč v četrtek objavila njena nekdanja založba Big Machine Records, s katero je že več let v sporu. Kot pojasnjuje 30-letna pevka, je album posnela pri 18 letih, letošnjo izdajo pa ocenjuje kot "brezsramen pohlep" založbe.

Album z naslovom Live from Clear Channel Stripped 2008 je bil posnet skoraj sočasno z izdajo pevkinega drugega albuma Fearless. Pričujoči album je izdala Big Machine, nekdanja založba pevke, ki jo je glasbeni menedžer Scooter Braun kupil od Scotta Borchette, piše britanski The Guardian.

Taylor Swift je že dolgo v sporu z vodjema diskografske hiše Big Machine Records Scooterjem Braunom in Scottom Borchetto, ker sta ji odvzela avtorske pravice pri njenih prvih šestih albumih, ki jih je posnela v času pogodbe s to založbo.

Zaradi tega ji je dolgo grozila celo prepoved izvajanja lastne glasbe, pa tudi prepoved uporabe iste glasbe v dokumentarnem filmu Netflixa.

Kot je pevka zapisala na Instagramu, tokratna poteza zelo nazorne kaže na založbino neokusno željo po zaslužku v času pandemije koronavirusa.

Ameriška pevka je novembra lani znova s petimi nagradami slavila na podelitvi Ameriških glasbenih nagrad. Z 28 nagradami je presegla dosedanjega rekorderja Michaela Jacksona, ki jih je zbral 24. Med drugim je dobila glavno nagrado za umetnico leta in nagrado za umetnico desetletja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.