The Cranberries bodo kljub smrti pevke Dolores O'Riordan izdali album

10. 3. 2018, 09:18 | Scena | Vir: STA
The Cranberries bodo kljub smrti pevke Dolores O'Riordan izdali album (foto: profimedia) profimedia

Irska rock skupina The Cranberries bo kljub nenadni smrti pevke Dolores O'Riordan januarja letos dokončala svoj novi album. Kot so sporočili drugi trije člani zasedbe, je pevka pred smrtjo uspela posneti vokale za novi album, za katerega upajo, da ga bodo dokončali in izdali v začetku leta 2019.

Poleg tega bodo nadaljevali s projektom ponovne izdaje njihovega debitantskega albuma z naslovom Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? ob letošnji 25-letnici izida. Po smrti pevke so namreč projekt začasno zaustavili. "Po premisleku smo se odločili, da bomo dokončali, kar smo začeli," je zasedba zapisala na svoji Facebook strani.

Album iz leta 1993 je doživel mednarodni uspeh, še posebej zahvaljujoč pesmi Linger. Po svetu so prodali kar 40 milijonov kopij albuma. Prenovljena izdaja bo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP vključevala tudi še neobjavljeni material iz tistega časa.

Dolores O'Riordan so 15. januarja našli mrtvo v hotelu v Londonu, kjer se je skupina mudila na snemanju. Stara je bila 46 let.

The Cranberries so sicer lani napovedali novo turnejo in že objavili datume koncertov za Evropo, Veliko Britanijo in ZDA, vendar so jo morali maja lani odpovedati zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja pevke.

Takrat so na spletni strani zapisali, da so morali koncerte odpovedati, zaradi "zdravstvenih razlogov, povezanih s težavami s hrbtenico", zaradi česar pevka ni mogla nastopati. Malo pred božičem pa je pevka na Facebooku objavila, da se počuti dobro in da je že opravila nekaj nastopov.