Ž.A. | 13. 4. 2022, 07:00

To je 7 pravil, ki jih je princesa Diana vztrajno in kot prva kršila

Profimedia

Princesa Diana je bila znana po tem, da se ni ozirala na ustaljena pravila.

Izbrskali smo 7 kraljevih pravil, ki jih je princesa Diana prekršila:

1. Odločila se je za porod v bolnišnici

Kraljeva pravila določajo, da naj bi bilo rojstvo otroka v hiši, vendar se je Diana odločila, da prvorojenca Williama rodi v bolnišnici, natančneje v bolnišnici St. Mary v Londonu.

S tem je prekinila tradicijo rojevanja doma, pri drugem porodu pa je odklonila tudi zdravila proti bolečinam.

2. Na prvem mestu sta bila VEDNO njena otroka (tudi pred kraljevimi obveznostmi)

Pravijo, da je Diana najbolj na svetu ljubila biti mama. To je potrdil tudi njen pokojni oče John Spencer, ki je v enem izmed intervjujev zaupal, da je imela njegova hči že v otroštvu izredno rada otroke.

Diana je tako svoja sinova vedno postavljala na prvo mesto, medtem ko je za člane kraljeve družine značilno, da so bili obremenjeni in osredotočeni na svoje dolžnosti in delo.

Profimedia
3. William in Harry sta obiskovala državno šolo

Za kraljevo družino je značilno, da imajo otroci zasebno izobrazbo, Diana pa se je v svojem primeru odločila, da Williama in kasneje tudi Harryja vpiše v državno šolo. Tradicijo je nadaljeval tudi William s svojimi otroci.

4. Sinova je vzela tudi na uradna potovanja

Tradicija je velevala, da otroci ostanejo doma, ko se kraljevi starši odpravijo na uradno potovanje. To je v prvi vrsti prekršila tudi Diana, ko je svojega komaj 9-mesečnega Williama vzela s seboj v Avstralijo.

Temu trendu je sledil tudi Harry, ko je Archieja odpeljal na kraljevo turnejo v Južno Afriko.

5. Ko je govorila z otrokom, je vedno počepnila

Pri Diani je izstopala še ena značilnost. Medtem ko je govorila z otrokom, je vedno poskrbela, da je počepnila. To je naredila zato, da sta se med pogovorom gledala iz oči v oči. To ni počela le pri Williamu in Harryju, ampak tudi pri drugih.

Profimedia
6. Williamu in Harryju je želela običajno življenje

Kraljevi uslužbenci pravijo, da se je Diana trudila, da je otrokoma omogočila vsakdanje otroške stvari, s katerimi jima je želela pokazati, da sta lahko običajna, čeprav sta rojena v plemiški družini. Tako jima je omogočila obiske kina, zabaviščnih parkov in skakanje po postelji z njo v pižami.

7. Preprosta Diana, ki je delala tako, da je pomagala

Princesa Diana velja za sodobno mater, ki v tistih časih ni bila tako razširjena vloga. Zasledili smo tudi njen slaven citat, ki pravi:

"Nisem ikona. Sem samo mati, ki skuša pomagati."

Povzeto po zadovoljna.si

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.