18. 3. 2022, 13:52

To je Arnold Schwarzenegger naslovil direktno na Putina (VIDEO)

Profimedia
To je Arnold Schwarzenegger naslovil direktno na Putina (VIDEO) (foto: Profimedia)

Legendarni igralec Arnold Schwarzenegger je prek video objave naslovil svoje ruske in ukrajinske prijatelje, nekaj pa je imel za povedati tudi neposredno Vladimirju Putinu.

Na svojem Twitter profilu je Arnold Schwarzenegger objavil kar 9 minut dolg video posnetek, v katerem je opisal svojo zgodovino odnosov z Rusijo, razložil svoje poglede na vojno in poudaril, da se mora ta konflikt končati.

Schwarzenegger je bil recimo prvi zvezdniški igralec z Zahoda, ki je posnel film v Moskvi – leta 1988 je bil to akcijski film Red Heat (Rdeča vročica). V posnetku je med drugim izrazil občudovanje za ljudi, ki v Rusiji protestirajo proti vojni.

»Svet vidi vaš pogum. Vemo, da ste utrpeli posledice vašega poguma. Vemo, da ste bili nekateri celo aretirani. In da so vas pretepali. Vi ste moji novi heroji,« je povedal.

Proti koncu posnetka pa je Schwarzenegger naslovil kar ruskega predsednika Putina in dejal: »Predsedniku Putinu pa želim reči naslednje: Začel si to vojno. Vodiš to vojno. Lahko ustaviš to vojno.«

Lahko si ogledate tudi celotni posnetek:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.