25. 11. 2020, 15:05

To je Boris Johnson odgovoril 8-letniku, ki ga je skrbelo, ali letos Božiček pride!

profimedia

Da Božička pri tem, da bi ne obdaroval otrok po svetu, ne more ustaviti niti pandemija, je skušal v pismu 8-letnega dečka prepričati britanski premier Boris Johnson in ob tem dodal, da so mu zagotovilo za to dali tudi strokovnjaki.

Osemletni Monti je zaskrbljeno pisal britanskemu premierju, naj povpraša vlado in strokovni tim, ali bi lahko Božiček letos vendarle dostavljal darila.

"Razumem, da ste zelo zaposleni, a bi vas vseeno lepo prosil, če o tem spregovorite z znanstveniki!"

Johnson je Montijevo pismo skupaj s kopijo svojega odgovora objavil na Twitterju.

Johnsonov odgovor se je glasil takole:

"Poklical sem Severni pol in lahko ti rečem, da je Božiček že pripravljen in da nestrpno čaka na odhod. Isto velja tudi za Rudolpha in vse ostale severne jelene. Glavni zdravnik pa mi je naročil, da ti sporočim naslednje: Samo pod pogojem, da se bo Božiček vedel na svoj običajen in odgovoren način ter svoj posel opravil hitro in varno. V tem primeru ne bo nevarnosti ne za tvoje in ne za njegovo zdravje."

Johnson je nato še dodal, da je prejel veliko pisem na to zelo pomembno temo in se z Montijem strinjal, naj poleg piškotov za Božička nastavi tudi flaško z dezinfekcijskim sredstvom.

Podobno simpatično gesto je v začetku letošnjega leta izvedla tudi priljubljena novozelandska premierka Jacinda Ardern, ko je skušala najmlajše pomiriti, da sta velikonočni zajček in zobna vila za 'državo tako pomembna delavca', da bosta svoj posel lahko opravljala tako med kot po pandemiji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.