23. 12. 2020, 12:00 | Promocijska objava

INTERVJU: Klara Jazbec je najbolj priljubljena slovenska vplivnica ta hip (preverite, zakaj!)

Promocijski material

Klara Jazbec, ki osvaja s posebnim glasom in energijo, se je v šovu Slovenija ima talent pred štirimi leti predstavila s pesmijo Milijon in ena, ta hip pa povsod odmeva njena pesem Največ. S priljubljeno slovensko vplivnico smo poklepetale o karieri in ljubezni. 

Klara, si že kot otrok vedela, da boš pevka? Kdaj si vzljubila glasbo?
Ne. V osnovni šoli so mi govorili, da nisem talentirana za glasbo, naj v pevskem zboru pojem 'bolj potiho'. Teh besed se še danes živo spominjam. K sreči sem imela podporo v družini, ki je prepoznala moj talent in verjela vame. Kmalu po tem, ko sem obiskala prve ure solo petja pri Marjetki Vovk (mislim, da sem bila stara okrog 11 let) in ko me je brat naučil igrati kitaro, se je v meni prižgala iskrica in takrat sem vedela, da je glasba to, kar v življenju želim početi.

Si imela vzornico ali vzornika, kdo je bil oziroma je še tvoj navdih pri pevskem izražanju?
Nimam določenega vzornika, je pa veliko glasbenikov, ki me navdihujejo. Navdih najdem predvsem pri tistih, ki so pristni in iskreni v svojem glasbenem izražanju. Ker imam sama drugačno barvo glasu kot drugi, sem to kot deklica jemala za slabo. Zdaj pa vem, da je to moja prednost, saj me dela drugačno od drugih. Zato tudi pri drugih glasbenikih najbolj cenim prav to – da so zvesti samim sebi.

Kot najstnica si se petja učila pri Marjetki Vovk iz vsem znanega dua Maraaya, prav z Marjetko in Raayem pa tesno sodeluješ še danes. 
Sodelovanje z Marjetko in Raayem mi je prineslo ogromno, za kar sem jima izjemno hvaležna. Sta osebi, ki sta vedno verjeli vame, me spodbujali in gnali naprej. Pri Marjetki se solo petja učim še danes in prav ona mi je že od začetka govorila, da je biti drugačen nekaj pozitivnega in da me bo prav ta posebnost naredila prepoznavno. Snemanja z Raayem so vedno nekaj posebnega. Ker moj glas zelo dobro pozna, točno ve, kaj zmorem. Z njima se je moja kariera pravzaprav začela. Milijon in ena je tista skladba, s katero sta me popeljala na slovensko glasbeno sceno.

S to skladbo, ki je tvoja avtorska, si se predstavila na odru šova Slovenija ima talent. Besedilo si napisala sama, Raay je napisal glasbo. Kje si našla navdih za to besedilo?
Skladba Milijon in ena je nastala zelo hitro. Za pripravo na moj polfinalni nastop v šovu Slovenija ima talent je bilo namreč le dva tedna časa. Nad idejo Raaya, da se na odru predstavim z lastno skladbo, sem bila izjemno navdušena. Ker je bil to čas božičnih praznikov, sem navdih iskala v čarobnosti in sporočilu, da gre čas prehitro mimo nas in da je ljubezen tista, ki ostaja. Pri besedilu sta mi pomagala tudi Rok Lunaček in Tina Piš.

Pod tvojo najnovejšo pesem Največ se je kot avtorica besedila podpisala Marjetka, za glasbo je ponovno poskrbel Raay. Sodeluješ pri vseh besedilih in melodijah za svoje pesmi?
Res je, pri pesmi Največ sta sodelovala tako Marjetka z besedilom kot Raay z glasbo. Hvaležna sem jima, da sem lahko izvajalka njune pesmi. Spomnim se trenutka, ko sem jo prvič slišala in že takoj se mi je zdela čarobna.

Če je le mogoče, sodelujem pri vseh besedilih in melodijah. Uživam v pisanju besedil, ker v njih lahko izrazim sebe in svoje občutke.

Največ poje o tem, da si našla pravo ljubezen. Tudi v resnici verjameš v pravo ljubezen in to, da si jo našla?
Da, tudi v resnici verjamem v pravo ljubezen. Našla sem jo pred osmimi leti in zato je ta pesem prišla do mene z razlogom. (smeh) V besedilu najdem sebe in to, kar resnično čutim.

Kje in kdaj sta se spoznala s fantom, kako dolgo sta že par?
Z Gregom sva se spoznala na njegovi hokejski tekmi leta 2013. Grega in moj brat sta bila namreč soigralca v klubu. Takrat me je pot velikokrat zanesla v hokejsko dvorano. (smeh) V zvezi sva vse od takrat. Aprila praznujeva 8 let.

Kako preživljata trenutno situacijo, kako si krajšata prosti čas, kaj najraje počneta skupaj?
Ker sva oba še študenta, polovico dneva predstavljajo študijske obveznosti in predavanja. Prosti čas rada preživiva v kuhinji, saj oba zelo uživava v kuhanju in peki. Privoščiva si tudi kakšno dobro glasbo ali film, greva na sprehod v naravo, sama tudi veliko ustvarjam in treniram svoj vokal. Trenutno situacijo poskušava preživeti čim bolj mirno, stran od dnevnih poročil.

Klara je trenutno tako priljubljena vplivnica tudi zato, ker je zelo aktivna na svojem Instagram profilu, kjer poleg modnih kombinacij, utrinkov s preteklih potovanj in nalezljivega nasmeha svoje sledilce občasno pocrklja tudi s svojim glasom. 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KLARA JAZBEC (@klarajazbec)

Z decembrom pa je nasmejana Klara postala tudi obraz in glas nove božične kampanje podjetja Telemach, ki je pesem Največ uporabilo v svojem oglasu: 

»Pri Telemachu sem stranka že kar nekaj let. Še moja soba in moj ukulele sta v barvah Telemacha. (smeh) To je tudi razlog, da v mojem videospotu za pesem Največ prednjači vijolična barva. Zelo sem vesela sodelovanja z njimi in tega, da je moja pesem poslala naslovna pesem njihove božične kampanje, saj verjamem, da bo to še dodatno pripomoglo k prepoznavnosti in promociji moje nove pesmi.«

Ob Klarini pesmi Največ si božično vzdušje pričarajte še s Telemachovo božično ponudbo vrhunskih naprav po prazničnih cenah. Ne zamudite pa niti 50 % popusta na paket ŠE VEČ ali NAJVEČ za kar 6 mesecev.  

Ob vseh spletnih naročilih naprav pa prejmete še darilo: nepogrešljiv sterilizator za novo napravo in brezplačno dostavo.

Več o Telemachovi ponudbi preverite TUKAJ

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.