A. Kl. | 22. 1. 2022, 14:00

Melanie Lynskey: "To je v glavah ljudi, da je najpomembnejše biti vitek ali mlad?"

Profimedia
Melanie Lynskey: "To je v glavah ljudi, da je najpomembnejše biti vitek ali mlad?" (foto: Profimedia)

Igralka Melanie Lynskey, zvezdnica odmevne serije Yellowjackets, je povedala, da jo je član snemalne ekipe nadlegoval z neprimernimi pripombami o njenem telesu.

44-letnico, ki se je nad omenjenim ravnanjem pritožila v pogovoru za Rolling Stone, so podprle tudi soigralke Juliette Lewis, Christina Ricci in Tawny Cypress - Lewis je procuentom celo napisala pismo o neljubem dogodku.

Profimedia

"Vprašali so me: ‘Kaj nameravaš storiti? Gotovo ti bodo producenti najeli trenerja. Z veseljem ti bodo pomagali pri tem,'" se Lynskey spominja komentarja, ki jo je ujezil.

"Meni pa je bilo še posebej pomembno, da Shauna (lik, ki ga igra v seriji, op. a.) nikoli ne komentira svojega telesa in da me ne dajo v obleko in prikažejo, kot da si želim biti videti bolje," je pojasnila igralka.

"Zdelo se mi je pomembno, da se ta lik dobro počuti v svoji koži in spolnosti in ne razmišlja ali govori o tem, saj si želim, da bi lahko to gledale ženske in si rekle: 'O, saj je videti kot jaz in ji nihče ne pravi, da je tista ta debela.' Takšna reprezentacija je pomembna."

V Yellowjackets se Lynskeyjin lik Shaune zaplete v razmerje s postavnim mladim umetnikom, ki ga igra Peter Gadiot. Nekaterim gledalcem se je - svoje mnenje so izrazili na družbenih medijih - takšen potek zgodbe zdel neverjeten, saj so zapisali, da "moški, ki je videti tako, ne bi nikoli šel v posteljo z žensko, ki je videti kot Shauna".

Profimedia

Igralka, ki je bila rojena na Novi Zelandiji, svoj filmski debi pa je pred skoraj tremi desetletji ustvarila ob Kate Winslet v Nebeških bitjih pod režijsko taktirko rojaka Petra Jacksona, kasneje pa se je uveljavila na neodvisnem filmskem prizorišču, je bila šokirana: "Nisem mogla verjeti. "To je v glavah ljudi, da je najpomembnejše biti vitek ali mlad?"

Čeprav je bil gotovo dosežen napredek pri prikazovanju in normaliziranju različnih vrst teles v filmu in na televiziji, izkušnja Lynskey poudarja, da Hollywood še vedno ohranja škodljive ideale in ideologije v zvezi s telesi, so zapisali na Vogue.com. Dodali so še, da olje na ogenj priliva dejstvo, da je družba še vedno osredotočena na igralke in njihov videz, medtem ko njihovi moški kolegi tako rekoč niso pod drobnogledom.

Pri produkcijski hiši Showtime so že potrdili, da bodo posneli še vsaj drugo sezono dramske serije, ki je navdušila kritiški ceh, tudi Lynskey so za upodobitev nezadovoljne mame z brezobzirno najstniško hčerko in brezbrižnim možem nominirali v kategoriji najboljše igralke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Melanie Lynskey (@msmelanielynskey)

Še sveža televizijska uspešnica spremlja življenja nekdanjih članic srednješolske nogometne ekipe Yellowjackets, ki imajo skupno travmatično izkušnjo iz mladosti - preživele so letalsko nesrečo in se morale skoraj dve leti same znajti v kanadski divjini.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.