Ž.A. | 9. 3. 2022, 09:30

To so poročni trendi za leto 2022 (in ne boste verjeli, kako ekstremno drzni so letos)

Feather and Finch Photography

Kmalu bo tukaj - poročna sezona letošnjega leta! Zaljubljenci že pregledujejo odločitve in načrtujejo svoj pravljični dan, a se vseeno sprašujejo, kakšni so poročni trendi za leto 2022. Na pomoč nam je priskočil Sanjski šopek in tukaj je vse, kar morate vedeti.

Leto 2022 bo leto preobratov, sodelovanja in prilagajanja - odlično za pisanje drznih poročnih trendov

Gojitelji rezanega cvetja so v paniki razglasitve pandemije zmanjšali pridelavo cvetja in odpustili veliko kadra z dolgoletnimi izkušnjami. Povpraševanje po cvetju pa vendar ni doživelo tolikšnega upada, kot so pričakovali. Nastala je velika luknja, katere posledice bo čutiti še nekaj časa. 

To pomeni, da ne mnogi ne morejo dobiti cvetja, ki so si ga zamislili, zato je izredno pomembna iznajdljivost in hitro prilagajanja trgu. Iznajdljivost, hitro prilagajanje, ideje in domišljija – to je odlična priložnost in neskončen peskovnik za pisanje novih, svežih in drznih poročnih trendov.

Letos bo ključnega pomena iskanje strokovnjaka za cvetlične dekoracije

Vsem parom, ki v letu 2022 načrtujejo poroko, Sanjski šopek polaga na srce: Letos bo izjemnega pomena, kakšnega strokovnjaka boste vzeli “za svojega” pri kreiranju poročnih cvetličnih dekoracij. Ta bo moral pokazati pravo mero iznajdljivosti – ne le, da bo znal izpolniti vaša pričakovanja, ampak se bo moral spretno vrteti na trgu cvetja, da bo v času vajine poroke znal poiskati cvetje, ki bo resnično kvalitetno.

Zaupali so nam 8 najbolj vročih cvetličnih trendov v poročni floristiki za letošnje leto:
1. Dramatični koncepti 

Tukaj boste prišli na račun vsi, ki obožujete modernejši, divji slog dekoracije in želite izstopiti izven okvirjev klasike. Si upate? Stopiti izven okvirjev in povsem na svoj in drugačen način dekorirati svojo poroko? Zakaj pa ne! 

LR Weddings

Novi trendi, nove zgodbe – drznejši in bolj dramatični dizajni. Pravi izziv za florista, a prava paša za oči tako za mladoporočenca kot za vse udeležence poročnega slavja. Sem spadajo modernejši oboki drugačnih oblik, lestenci iz cvetja in razkošne, divje dekoracije celotnega poročnega obreda. Tukaj bo dobro izpadla tudi kombinacija suhega in svežega cvetja, ki bo celotno zadevo naredila še bolj zabavno. Namizne dekoracije bodo težje in bolj veličastne, dekorativne posode nižje in v eni barvi. Naj vaše včasih malenkost drugačne in nore ideje, tokrat zaživijo v novi luči! 

2. Nevtralna preteklost in drzna prihodnost z roko v roki 

Pasteli so že nekaj let v ospredju poročne floristike in tudi letos ostajajo priljubljeni. A tokrat malo drugačnih barv: moderno-klasične tradicionalne barve, znotraj netradicionalnih oblik dekoracije. Iskali bomo kompromise med nevtralno preteklostjo in drzno prihodnostjo. Nežne pastelne odtenke preteklosti bomo združili z barvami prihodnosti – peščene barve, rjavi detajli in jantarni ter opečnati toni, s katerimi bomo dodali polnost in večjo vrednost. 

Feather and Finch Photography

Kraljica tega trenda bo letos orhideja. V šopku namreč poudari ženstvenost, eleganco in mogočnost. V družbi vrtnic, nageljnov, ranunkul, anemon in drugih nežnih cvetov pa igra vlogo vodje. 

3. Kombinacije divjih barv 

Ste ljubitelji močnih, drznih in malenkost odštekanih barv? Potem so vam letošnji trendi pisani na kožo! 

Ilaria&Andrea

Drzne barve so se vrnile že lani in ta trend se podaljšuje tudi v letošnje leto. V ospredju bodo svetlo rožnata, vijolična, rdeča in oranžna barva – vse na eni poroki. Torej kombinacije, ki na prvi pogled ne gredo skupaj, a bodo poskrbele za res odštekan in drugačen videz. V trendu bodo tudi barvne poročne obleke, zato je ta kombinacija odlična. Boste izbrale svetlo modro poročno obleko? Potem dodajte poročni šopek z modrim eryngiumom in nežno rumenimi vrtnicami. Vam je bolj kot modra blizu roza poročna obleka? Potem lahko k njej kombinirate šopek z belo, roza in peščeno orhidejo. Eksplozija barv, ki bo vsem ostala še nekaj časa v spominu. A saj veste, drznost je in. 

4. Raznolike namizne dekoracije 

Upajte si in naj bo vsaka namizna dekoracija drugačna! Prvo okrasite glavno namizno dekoracijo, drugo z več manjšimi vazicami s cvetjem, tretja naj bo mešanica večjih in manjših kreacij ... Vse skupaj pa bo povezal izbor cvetja in oblika dekoracij. Naj bodo poročne mize videti kot kreativni nered, ki pa bo imel smisel in bo kot celota izpadel čudovito. 

JS oblikovanje
5. Drugačni poročni oboki 

Klasičen obok, ki ga poznamo iz prejšnjih porok, je mimo. Letos bodo v ospredju kreativni poročni loki, ki bodo floristom omogočili izpostavitev cvetja na sodoben in inovativen način. Tradicija ostaja, ampak zdaj je čas za kreativnost! V obliki srca? Polovičen obok? Kar vam srce poželi! 

JS oblikovanje
6. Čim bolj naraven izgled 

Če vsaj malo obožujete cvetje, naravo in rastline, veste, da rože ne rastejo v popolni obliki, ampak v različnih smereh in ta nepopolnost je popolna. Torej letos pri izbiri dekoracije in šopka posezite po rožah naravnega videza, na račun pa boste prišli vsi tisti, ki obožujete veliko zelenja. Pa da na tem mestu omenimo še poročno lokacijo – letos je v ospredju želja po neobičajni poročni lokaciji, vedno več parov se bo želelo poročiti v tujini – kar na zadnji dve leti, ko smo bili s potovanji omejeni, ni nič nenavadnega. Zato hitro rezervirajte letalske karte in se poročite na plaži ali pod zvezdnatim nebom na drugem koncu sveta. 

Ilaria&Andrea
7. Teksture, teksture, teksture 

Za pomoč pri tem trendu se za hip osredotočite na notranje oblikovanje. Floristi bodo namreč letos navdih iskali v tapetah – v sladkem kotičku, na steni za mizo ženina in neveste ali pa z njimi popestrite poročno slavje. A kako so tapete povezane s cvetjem? So polne struktur, barv in vzorcev, če se jih dotaknemo, začutimo njihovo strukturo. To večplastnost se bo letos dosegalo z dekoracijami, v katerih prevladujejo cvetlice različnih struktur. 

Feather and Finch Photography

Kot del dekorativnega materiala bo priljubljen ratan, pletene košare, v kombinacijami s posušenimi strukturnimi rastlinami, med katere sodi tudi še vedno priljubljena pampaška trava. A pozor, letos ni v ospredju, je le ena izmed dodatkov. 

8. Neonski napisi 

Dodatek, ki bo popestril vsako še tako klasično poroko, so letos zagotovo neonski napisi. A kje jih uporabiti? Kjerkoli! Lahko za vajino mizo pri večerji, ob vstopu na poročno lokacijo, mogoče v sladkem kotičku, kjer bodo nastajale poročne fotografije – nima veze, vsekakor boste z njimi celotno zadevo še dodatno popestrili. 

Poročni trendi torej so! Katerega boste najraje izbrali pa je odvisno od želja in osebnih preferenc. Z nobenim pa zagotovo ne boste zgrešili, ampak si pričarali čudovito, drugačno poroko povsem po svojem okusu. 

Če so letošnji trendi blizu tudi vam, ne odlašatej predolgo. Njihov koledar se hitro polni, zato jih čimprej pocukajte za rokav, da jim zaupate vajine želje. 

Preberite tudi: Vsestranska fotografinja Karin Kegel Močnik: "Pravijo, da dober glas seže v deveto vas."

Fotografije: LR Weddings, Kitty Loves Love, Feather and Finch Photography, Alice André Photography, JS oblikovanje, Ilaria&Andrea, Feather and Finch Photography

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.