30. 5. 2020, 10:27 | Vir: STA

Tom Cruise bo snemal film na krovu mednarodne vesoljske postaje

profimedia

Režijo filma z ameriškim igralcem Tomom Cruiseom, ki naj bi ga v sodelovanju s poslovnežem Elonom Muskom in ameriško vesoljsko agencijo Nasa snemali na krovu mednarodne vesoljske postaje, bo prevzel Doug Liman. S tem je film po pisanju spletnega portala The Guardian korak bližje realizaciji.

Po pisanju spletnega portala Deadline Liman, ki je s Cruiseom sodeloval pri akcijskih trilerjih, kot sta Na robu jutrišnjega dne (2014) in Barry Seal: Tihotapec (2017), piše tudi scenarij, poleg tega bo član produkcijske ekipe. Načrtovani film je pozornost medijev pritegnil, ko sta v začetku maja Nasa in generalni direktor podjetja Tesla Elon Musk tvitnila o njem.

Podrobnosti o vsebini filma še niso znane, razen predloga upravitelja Nase Jima Bridenstina, naj film snemajo na krovu mednarodne vesoljske postaje. Bridenstine je pisanje medijev o projektu potrdil s tvitom 5. maja:

"Nasa se veseli sodelovanja s Tomom Cruiseom pri filmu na krovu @Space_Station!" Dodal je: "Potrebujemo množične medije, da navdihnemo novo generacijo inženirjev in znanstvenikov, ki bodo uresničili Nasine ambiciozne načrte."

Musk, čigar podjetje SpaceX sodeluje z Naso pri organizaciji prve ameriške izstrelitve v vesolje s posadko po letu 2011, je potrdil svojo udeležbo pri projektu z odgovorom na Bridenstineov tvit: "Naj bi bilo zelo zabavno!"

Cruise je sicer znan po svojih kaskaderskih podvigih. Igralec si je leta 2017 tudi zlomil gleženj med snemanjem šestega dela Misija: Nemogoče, snemanje sedmega dela februarja v Italiji pa je bilo zaradi pandemije koronavirusa prekinjeno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.