12. 3. 2020, 12:15 | Vir: STA

Tom Hanks se je okužil s koronavirusom na snemanju v Avstraliji

profimedia

Hollywoodski zvezdnik Tom Hanks je pozitiven na koronavirus, je pokazal test, ki sta ga opravila z ženo Rito Wilson med snemanjem filma v Avstraliji. Z virusom je okužena tudi soproga. Novico je 63-letni oskarjevec sporočil prek Instagrama. Kot je zapisal, se s soprogo počutita kot ob prehladu. Zatrdil je, da bosta v izolaciji, dokler bo potrebno.
 

Hanks, ki je s ženo trenutno v izolaciji v bolnišnici v avstralskem obmorskem kraju Gold Coast, je prvi hollywoodski zvezdnik, ki je javnosti sporočil, da je obolel za virusom, izbruh katerega je v svetu v teh dneh dosegel razsežnosti pandemije, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Filmski ustvarjalec ima sicer diagnosticirano sladkorno bolezen tipa 2, kar ga uvršča med posameznike s kronično boleznijo, ki so podvrženi večjim zdravstvenim tveganjem in zapletom v primeru drugih bolezni.

Po podatkih avstralske vlade je bilo v Avstraliji do danes potrjenih 126 primerov okužbe s koronavirusom, trije ljudje so umrli.

Hanks je v Avstraliji zaradi snemanja biografskega filma o Elvisu Presleyju, ki ga režira avstralski režiser Baz Luhrmann. V filmu Hanks igra pevčevega menedžerja Toma Parkerja. Njegova soproga Rita Wilson pa je v soboto nastopila v sydneyjski operni hiši, iz katere so, kot piše AFP, sporočili, da so poskrbeli za dezinfekcijo stavbe. Prireditve, kjer se je predstavila s pevskim nastopom, se je po podatkih operne hiše udeležilo okoli 200 ljudi.

Tom Hanks je igralec, pisec, producent in režiser. Za svoje delo je prejel vrsto najprestižnejših nagrad, med drugim dva oskarja - leta 1994 za vlogo v filmu Philadelphia, leto pozneje pa še za upodobitev Forresta Gumpa. Večkrat je bil nominiran tudi za zlati globus, ki ga je štirikrat tudi odnesel. Lani je prejel nagrado Cecil B. DeMille za življenjsko delo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.