9. 4. 2020, 10:29 | Vir: STA

Tony Iommi, kitarist skupine Black Sabbath, na dražbi ponudil osebne predmete

STA/Daniel Novakovič
Tony Iommi, kitarist skupine Black Sabbath, na dražbi ponudil osebne predmete (foto: STA/Daniel Novakovič)

Kitarist skupine Black Sabbath Tony Iommi je pripravil dražbo predmetov iz svoje osebne zbirke. Z izkupičkom namerava podpreti britansko Nacionalno zdravstveno službo (NHS) v času pandemije novega koronavirusa. Med drugim na dražbi ponuja svoji kitaro, ki jo namerava tudi podpisati.

Po pisanju britanskega BBC bo zbrani denar konkretno namenil Univerzitetni bolnišnici v Birminghamu, ki je njegovo rojstno mesto.

Kot je povedal dvainsedemdesetletni kitarist, je koronavirus "težaven za vse", se je pa ob njem pokazalo tudi "odlično delo" britanske Nacionalne zdravstvene službe.

"Grozno je, a na nek način še bolj združuje ljudi. Poleg tega spoznavamo, kaj v tej državi imamo z Nacionalno zdravstveno službo in vse velike stvari, ki jih počnejo," je povedal Iommi.

Iommiju, ki je tudi mecen onkološkega oddelka v bolnišnici Heartlands v Birminghamu, se je ideja za dražbo porodila medtem, ko je v času samoizolacije pospravljal svoj studio.

Za kitaro, ki je za levičarje, saj je tudi Iommi levičar, je od ponedeljka, ko poteka dražba, prejel tudi že ponudbo v višini 4000 funtov, a upa, da bo zanjo iztržil še veliko več.

Na dražbi sicer ponuja tudi DVD-je, zgoščenke in vinilne plošče.

Iz Univerzitetne bolnišnice v Birminghamu so sporočili, da so Iommiju izjemno hvaležni za podporo v teh težkih časih, še piše BBC.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.