A. B. | 27. 9. 2022, 15:10

FOTO in VIDEO: Arnold Schwarzenegger je v prav posebni družbi obiskal Oktoberfest: nadel si je celo narodno nošo

Profimedia/fotomontaža

Hollywoodski zvezdnik z avstrijskimi koreninami je znova dokazal, da obožuje pivo ter da zna zabavati množico.

75-letni ameriški igralec Arnold Schwarzenegger je po dveh letih odpovedi največjega dogodka piva na svetu tega znova obiskal. Oblečen v narodno nošo je münchenski Oktoberfest obiskal v družbi svoje 30 let mlajše partnerice Heather Milligan in sinov, 29-letnega Patricka in 25-letnega Christopherja. Njegovega tretjega sina Josepha na dogodku ni bilo. 

Oblekel je narodno nošo in zabaval množico 

Oblečen v tradicionalne rjave semiš hlače z rumenim vzorcem in ujemajočo se vrhnjo srajco je s kubansko cigaro v žepu ponosno stal ob svoji izbranki. Milliganova je za Oktoberfest izbrala temno modro obleko, tradicionalno imenovano drindl, in se ves večer iskreno smejala. 

A cigara, ki jo je imel Schwarzenegger sprva le pospravljeno v suknjiču, ni ostala neuporabljena. Z vrčki piva in cigaro v ustih je nazdravljal v izbrani družbi, v kateri sta bila ob njegovi partnerici tudi njegova sinova, Patrick in Christopher. Oba oblečena v noše s karirastimi srajcami sta vidno navdušena sodelovala v očetovi karizmatični "predstavi". Pridružil se jim je tudi igralčev nečak Patrick Knapp-Schwarzeneger. 

So igrali po pravih notah? 

Schwarzenegger se ni bal izpostavljati, temveč je stopil na oder in v roke prijel dirigentsko paličico, s katero je lokalnim glasbenikom dirigiral. Pri tem je množica bučno navijala in si navdušeno ogledovala njegovo pripadnost več let trajajoči tradiciji Oktoberfesta. 

Tradicija za zmeraj ostaja 

Igralec se festivala piva udeleži vsako leto, s čimer ostaja zvest svojim koreninam. Leta 2016 je za spletni portal DW Culture priznal: "Oktoberfest je zmeraj neverjetna izkušnja. Že od leta 1966 se ga skušam udeležiti vsako leto." 

Čeprav v Ameriki ni poznan kot igralec, temveč tudi politik, je na svojo uradno vlogo na festivalu popolnoma pozabil, kot vsako leto pa pustil velik pečat in dokaz, da festivala ne obišče le zaradi svojih korenin, temveč tudi zato, ker obožuje pivo. Spodnja fotografija je nastala leta 2015 in dokazuje, da je velik ljubitelj pijače iz hmelja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.