D. D. | 18. 5. 2023, 15:22

"Harry, nikar se ne primerjaj z Diano!" Po trditvah, da sta bila z ženo na robu smrti, se je princ znašel na udaru ostrih kritik

Profimedia

Avtomobilski pregon, v katerem naj bi Meghan Markle in princ Harry skoraj izgubila življenje, je bil očitno zgolj prenapihnjena zgodba.

Podelitev nagrad fundacije Foundation for Women bo Meghan Markle kljub prejeti nagradi ostala v grenkem spominu. Po dogodku naj bi jo namreč kar dve uri po ulicah New Yorka zasledovali paparaci. Toda, ali so jo res? Pojavila so se namigovanja, da sta Meghan Markel in njen soprog princ Harry zgodbo prenapihnila.

V incidentu večkrat zamenjala avto

Po dogodku so se tuji mediji razpisali, da sta princ Harry in njegova žena po podelitvi nagrad doživljala pravo dramo. Avtomobilski pregon naj bi močno spominjal na dogodek, v kateri je umrla njegova mama, princesa Diana. Zato je bil princ Harry tako prestrašen, da bi se preteklost lahko ponovila.

Profimedia

Član varnostne službe vojvode in vojvodinje Susseške je spregovoril o tem, kako grozno je bilo in kaj bi se lahko zgodilo, če bi stvari še bolj ušle izpod nadzora.

"Nikoli nisem videl ali doživel česa podobnega. Bilo je zelo kaotično. Zasledovalo nas je približno ducat vozil: avtomobili, skuterji in kolesa. Javnost je bila na več mestih v nevarnosti. Lahko bi bilo usodno. Preskakovali so robnike in vozili čez rdeče luči. V nekem trenutku so blokirali limuzino in začeli fotografirati, dokler nismo izstopili," je za CNN povedal Chris Sanchez. Prav tako naj bi Harry in Meghan po njegovih besedah v incidentu morala večkrat zamenjati avto.

Pretirana drama

Danes je svojo stran zgodbe povedal tudi Paul Burrell, nekdanji glavni butler princese Diane. V intervjuju za GMB je dejal, da je bilo poročanje o incidentu pretirano.

Profimedia

"Želim si, da Harry ne bi še naprej primerjal tega, kar se je zgodilo njemu in Meghan, z Diano. Ta avtomobilski pregon po Manhattnu ni bil na noben način ali v nobeni obliki povezan z Dianino smrtjo v Parizu. Princesa Diana se je tisti večer, ko je umrla, izogibala novinarjem. Meghan in Harry pa sta se pravzaprav trudila za pozornost novinarjev," je povedal butler.

Tudi taksistu Sukhcharnu Singhu, ki je znani par vozil nekaj časa med incidentom, se je reakcija zdela pretirana. Po njegovih besedah naj bi sicer šlo za avtomobilski pregon, a zadeva še zdaleč ni bila tako dramatična, kot trdita Meghan in Harry. Kraljeva družina dogodka še ni komentirala. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.