A. B. | 9. 8. 2022, 12:15

Hollywoodski igralec Ashton Kutcher po hudi bolezni: "Srečo imam, da sem še živ ..."

Profimedia

Priljubljeni igralec je s širšo javnostjo delil podrobnosti o svojem boju, za katerega ni vedel nihče. 

Igralec Ashton Kutcher pravi, da ima "srečo, da je živ", potem ko se je spopadel z redko avtoimunsko motnjo, vaskulitisom. 

44-letni igralec je v prikritem vpogledu v prihajajočo epizodo oddaje National Geographic razkril svojo osebno bitko s stanjem, zaradi katerega ni mogel hoditi, videti ali slišati.

Profimedia

Kaj se je dogajalo?

"Pred dvema letoma sem imel to čudno, zelo redko obliko vaskulitisa, zaradi katerega nisem videl, slišal, imel sem težave z ravnovesjem, motil mi je sluh," je razkril Kutcher in pojasnil: "Potreboval sem približno eno leto, da sem si opomogel."

Profimedia

Vaskulitis je avtoimunska bolezen, ki povzroča vnetje in zoženje krvnih žil, kar omejuje pretok krvi in lahko povzroči poškodbe organov in tkiv. Simptomi lahko vključujejo šibkost v rokah in nogah, nenadno izgubo sluha ali začasno slepoto na eno ali obe očesi, pojasnjujejo na People in se s tem sklicujejo na ameriško zdravstveno kliniko. 

Kot je povedal, svojega zdravja do takrat, ko je zbolel, res ni cenil. V času bolezni pa je bil tako na dnu, da ni bil več prepričan, ali bo še sploh ozdravel, zato je pojasnil tudi, da je imel "srečo, da je preživel". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

"V trenutku, ko na svoje ovire začneš gledati kot na stvari, ki so ustvarjene zate, da ti dajo tisto, kar potrebuješ, takrat začne življenje postajati zabavno, kajne?" je rekel Kutcher. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.