P. L. | 9. 2. 2024, 10:45

Čustveni Boris Cavazza iskreno o hudi tragediji: "Dva otroka sta mi umrla, žena mi je umrla. Ko grem spat, pa ..."

RTV Slovenija/posnetek zaslona

Legendarni slovenski igralec Boris Cavazza, ki je pred kratkim dopolnil 85 let, je spregovoril o hudi tragediji. Iskreno je dejal, da so to stvari, ki stopajo z njim.

Pred nekaj dnevi je eden najbolj priljubljenih in prepoznavnih slovenskih igralcev Boris Cavazza dopolnil 85 let. Med drugim je v svoji dolgoletni karieri blestel kot režiser, scenarist, predavatelj. Prejel je številna stanovska in državna priznanja, zlati red za zasluge Republike Slovenije.

Med pogovorom za Tednik

Med pogovorom za Tednik

RTV Slovenija/posnetek zaslona

Pred letom in pol je padel po stopnicah na počitnicah v Italiji in takrat je njegovo življenje viselo na nitki. O tem je spregovoril za oddajo Tednik, pojasnil, da še vedno okreva. "Ker ni samo to, ker sem jaz padel, a ne. So še druge stvari, ki so me podile okrog s to boleznijo. Tri, štiri bolezni …." je dejal.

O njem je spregovorila tudi njegova soproga Ksenija Benedetti. Dejala je, da je Cavazza brutalno iskren, kar je včasih kar težko. "To, kar vidite, je to pred kamero, za kamero enako. Tak je!"

V pogovoru z novinarko je razkril, kako je pred leti na gostovanju v Srbiji pozabil del besedila in je močno udaril z roko. "Ko se nisem mogel spomniti teksta, sem udaril. Udaril sem dol in vsi so me gledali, kaj je bilo z mano, kaj je bilo z njim," je povedal in pojasnil, da gledalci niso vedeli, da to ni bil del prestave, saj so jo videli prvič.

Omenil je tudi najhujšo življenjsko tragedijo, ki ga je doletela. Izguba žene in dveh sinov. "Dva otroka sta mi umrla, žena mi je umrla," je dejal, nato pa pojasnil: "Nekateri so me spraševali zaradi otrok ... Zakaj si šel spet delat," je povedal in dodal, da je to storil, ker je moral.

"Šel sem delat, ker sem moral delati in sem moral pač, se posloviti od teh smrti in delati," je iskreno dejal, ko pa je spregovoril o smrti zadnjega sina Damijana, ki je leta 2009 umrl zaradi zastoja srca, so ga izdala čustva.

Mediaspeed/Sandi Fišer

"Jaz, ko grem spat, jih poljubim vse, od mojega očeta, do moje mame, pa moje tete, pa Mojce, pa sina in drugega sina," je dejal. "Včasih pa se mi je že zgodilo, od mojega sina, ki je nazadnje šel ... ne zdržim," je dejal s solzami v očeh in dodal: "To so stvari, ki stopajo z mano."