P. L. | 1. 2. 2023, 10:38

Jana Morelj iskreno spregovorila o veliki življenjski prelomnici

Facebook/Jana Morelj

Priljubljena radijska in televizijska voditeljica je iskreno spregovorila o veliki prelomnici, ki se je zgodila v njenem življenju, razkrila marsikatero podrobnost o sebi, s katero je zelo presenetila. 

Ko pomislimo na priljubljeno radijsko in televizijsko voditeljico Jano Morelj, pomislimo na smeh in prijaznost, na zgovorno osebo. A kot je Moreljeva razkrila v podkastu Nini Gaspari, še zdaleč ni tako. 

Kot otrok je bila tihe in sramežljive narave, šele z leti se je začela odpirati ljudem, razkrila je, da se je v višjih razredih osnovne šole zgodila prelomnica: "Bila sem nekje v osmem razredu, ko se je zgodila prelomnica. Takrat sem zelo spremenila karakter. Ne, da bi ga želela, ne, da bi bilo to namenoma, ampak, ne vem. Ta sramežljivost je šla, bolj sem začela komunicirati, bolj sem se odpirala ljudem."

Instagram/Jana Morelj

Dodala je, da je bila tako kot mnogi najstniki tudi ona nekaj časa upornica.

"Ko sem pa prišla iz vasi v Ljubljano, sem pa ugotovila, da niso vsi prijazni, da ne razumejo vsi določenih stvari in sem začela dobivati tudi malce debelejšo kožo in hkrati postavljati zid," je povedala in razložila, da je to način, s katerim se je ubranila, da ni bila prizadeta. Še danes o sebi meni, da ni pretirano ekstrovertiran človek. Je pa postala z leti bolj odločna in samozavestna.

"Ta Jana se je zgodila nekje pri 27 letih," je povedala Gasparijevi, dodala, da bo letos praznovala okrogli 40. rojstni dan. Ob tem je dodala, da je na neki točki svojega procesa spoznavanja sebe ugotovila, da ji ni treba vsem ugajati, kar jo je dodatno pomirilo. Razložila je, da se popolnoma zaveda, da ne more biti vsem všeč.

Medijska izpostavljenost prinese tršo kožo

Razkrila je, da se je na začetku svoje kariere večkrat spraševala o tem, ali je ljudem všeč, kaj bodo rekli, kaj si bodo mislili. A je to težavo uspešno premagala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana Morelj (@janchika)

"Na začetku je to težko in boli. Preprosto ne moreš razumeti, kako te lahko nekdo, ki te nikoli ni videl, spoznal, srečal ali se pogovarjal s tabo, kako on ve, kakšen ti si? Kako ima on pravico tebe soditi, poniževati, hkrati poniževati še celo tvojo družino in ti pripisovati neke lastnosti, ki so tebi nekaj najbolj odvratnega," je dejala in dodala, da tega najbrž nikoli ne bo doumela.

"Zakaj imajo ljudje to potrebo, delati toliko ene škode nekomu, ki mu je, recimo, uspelo ali pa je na poti k uspehu in mu takoj pripisati, da je ta uspeh povezan z zvezami ali denarjem in podobno," je dodala.

Razkrila je tudi, da je na radiu začela delati že kot študentka, sprva je na radiu Antena brala prometne novice. "Začelo se je zgolj iz radovednosti, kako to poteka," je razkrila svoje začetke danes zelo uspešne kariere.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.