M. P. | 23. 4. 2022, 09:00

Jure Košir tik pred eno največjih življenjskih prelomnic

Mediaspeed

Zaradi mladostnega videza in še vedno izklesane postave, kot jo je imel na samem vrhuncu smučarske kariere, bi kar težko verjeli, da je že tako blizu temu življenjskemu trenutku.

Naš nekdanji smučarski as res ni od muh. Od takrat, ko se je poslovil od profesionalnega smučanja, je resda preteklo že veliko vode. A Jure Košir je videti fantastično. Zato je še toliko težje verjeti, da bo na volilno nedeljo, praznoval abrahama.

Popolna predanost športu  

"Petdesetica je pomembna prelomnica, ki pa jo doživlja vsak po svoje. Zase vem, da nisem več mladenič, a skušam narediti čim več, da bi jim bil lahko podoben,” je Jure povedal v lanskem intervjuju za revijo Lady. Kot je dejal, se je ravno zato odločil, da se še bolj posveti teku in treningom v fitnesu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Košir (@jurekosir_)

Športni način življenja mu je uspelo prenesti tudi na hčerki Alino in Aniko ter sina Jalna, ki jih imata z nekdanjo soprogo Alenko Košir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Košir (@jurekosir_)

Prav tako z novo partnerko Simono Škrobar pogosto skupaj hodita v hribe ter tečeta in kolesarita. Parček si deli tudi ljubezen do potovanj, ki vsekakor veliko pripomore k vzdrževanju zdravega duha v zdravem telesu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jure Košir (@jurekosir_)

Vzor številnim, tudi mnogim znanim

Juretova športna postava in aktiven način življenja gotovo marsikoga motivirata, da tudi sam ali sama skrbi za dobro kondicijo in lepo postavo. Ob tem Jure vedno znova išče tudi nove športne izzive in premika osebne telesne meje. 

Tako je znana stilistka, športnica in spletna vplivnica Metka Albreht na svojem Instagramu delila zapis o tem, da je srečala “starega” prijatelja, ki ji je povedal, da se pripravlja na nov podvig - Ultratrail Vipava, ki bo v Vipavski dolini potekal med 6. in 8. majem: "O moj bog. To pa je izziv. Prvič teče v klanec, nima tipične tekaške postave, trpijo kolena in še kaj…"  A kot je zapisala, pozna Juretove značajske lastnosti kot so discipliniranost, trma, zagnanost, strokovnost in odločnost. Zato tudi pravi, da jo je nevedoč spodbudil, da se vrne v staro kondicijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metka Albreht (@metkaalbreht)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.