K. Ž. | 28. 5. 2024, 13:27

Kaj se dogaja s črno gradnjo, v katero je Luka Basi vložil 145.000 evrov?

Goran Antley

Pevec Luka Basi je v gostinski objekt vložil 145.000 evrov, nakar se je izkazalo, da objekt nima gradbenega dovoljenja. 

Luka Basi je na občinskem zemljišču tik ob smučišču Poseka na Ravnah vložil precej zajetno vsoto denarja v sodobni objekt. Izkazalo se je, da objekt ni imel dovoljenj, rešitve pa ni bilo na vidiku. Časnik Večer se je zdaj pozanimal, kaj točno se dogaja z objektom, a več kot očitno se v tem času ni spremenilo nič.

"Žal rešitve očitno ni na vidiku, poskusil sem na vse mogoče načine, ampak Občina Ravne oziroma župan Tomaž Rožen za rešitev nima posluha. Prav tako nima posluha Dejan Pandel, direktor ZKTŠM, in ostali pristojni organi – kljub vsem predlogom, ki bi pozitivno vplivali na vse omenjene organe, predvsem pa za občane in občanke. Objekt se tako mora odstraniti, ampak iskreno iščemo še načine, da bi bila izguba od vloženih 145.000 evrov čim manjša," je za Večer povedal Luka Basi Prikeržnik.

Tudi občina ni podala konkretnejšega odgovora. Dejali so le, da so imeli sestanek z Marjanom Glinikom oziroma podjetjem G-Team, s katerim je Luka basi sodeloval pri projektu. "Glinik ima dopis o odstranitvi, bil je na pogovorih, imel je neke ideje, a tu ni nič novega. Vmes se je zgodilo le to, da smo podaljšali rok za odstranitev. V mesecu juniju se morata oba, ki predstavljata kršitev, odstraniti," je povedal župan.

Spomnimo

Kot smo tudi mi poročali, si Basi v modernem lesenem objektu ni zamislil le gostinske dejavnosti, temveč tudi prostor za mlade glasbenike. Kot je takrat pojasnil za Večer, je na sprehodu po Poseki do njega pristopil Marjan Glinik iz podjetja G-Team in mu ponudil prostor, da bi v njegovem letovišču postavili objekt.

Zapletlo pa se je pri dovoljenjih, saj ima G-Team stavbno pravico le za glamping, ne za gostinsko dejavnost. To ima na poseki le Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (ZKŠTM) Ravne, ki upravlja gostinski obrat na smučišču Hiša Poseka. Kot je še takrat pojasnil Basi, takrat ni vedel, da podjetje G-Team nima ustreznega dovoljenja za gradnjo in da je bil "zelo zaveden".

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave