P. L. | 6. 9. 2022, 15:08

Prvi javni nastop Meghan Markle v Združenem kraljestvu po megxitu: javnost navdušena, kritiki ogorčeni

Profimedia

Vojvodinja Susseška in njen mož princ Harry sta se leta 2020 umaknila s položaja višjih članov kraljeve družine. Takrat je 41-letnica dejala, da je srečna, ker je zapustila Britanijo. Je zdaj spremenila mnenje?

V ponedeljek je Meghan Markle stopila na oder na dogodku One Young World v Manchestru in spregovorila o enakosti spolov ter mlade voditelje z vsega sveta pozvala, naj "utrdijo svoje mesto v zgodovini" s prizadevanji za "ustvarjanje boljše prihodnosti".

Vojvodinja je v ganljivem govoru požela veliko pohval občinstva, vendar je njen nagovor na spletu naletel na mešane odzive.

Profimedia

Kritiki so bili ostri

Nekateri kraljevi oboževalci so opozorili na negotove pogoje, pod katerimi sta Meghan in princ Harry zapustila državo, med njimi tudi kraljeva komentatorka Angela Levin, ki je v svojem tvitu zapisala: "Povsem odveč je slišati njeno prvo vrstico 'zelo lepo je biti nazaj v Združenem kraljestvu'. Kakšna lažnjivka."

Eden izmed tvitov se je glasil: "V besedah si nasprotuje. Prosim, Meghan Markle, odloči se, ženska, si srečna, da si zapustila rasistično Britanijo, ali si srečna, da si nazaj v Britaniji? Kaj torej????"

Na težko pričakovani govor Marklove se je odzvala tudi kraljeva kritičarka Kinsey Schofield.

"Prosim, najemite boljše pisce govorov. Vse, kar reče, zveni, kot da bi lahko bilo zapisano na okrasni tabli v trgovini TK Maxx," je zapisala.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.