Uredništvo | 28. 11. 2023, 10:28

Se bo morala Meghan Markle zagovarjati pred sodnikom? Zaradi obrekovanja jo toži lastna polsestra

Profimedia

Sodnega boja med Meghan Markle in njeno polsestro Samantho še ni konec. Zdaj je bil določen še en datum sojenja.

59-letna Samantha Markle trdi, da jo je njena polsestra obrekovala, ko je v intervjuju z Oprah Winfrey dejala, da je odraščala kot edinka. Obenem tudi vztraja pri tem, da je njena pripomba, da je "v resnici ne pozna" obrekljiva. Od svoje polsestre tako zahteva 75.000 dolarjev odškodnine, kar je približno 68.500 evrov.

Sodnik je tožbo sicer zavrnil že marca, ampak je bila že naslednji mesec vložena spremenjena pritožba. Igralka je maja zahtevala, da se tudi spremenjena pritožba zavrne, vendar sodnik še ni odločil o zahtevi.

Isti sodnik je 14. novembra določil datum sojenja za november 2024, pri čemer so bila srečanja v živo načrtovana že vnaprej. Ker je primer na civilnem sodišču, prisotnost Meghan Markle na sodišču ni nujna, poroča portal DailyMail.

Samantha Markle.

Samantha Markle.

Profimedia

Samantha Markle je najstarejša hči Meghaninega očeta Thomasa. Od Meghanine zaroke s princem Harryjem je Samantha večkrat sodelovala v televizijskih in radijskih intervjujih. Trdi, da sta si bili dekleti v otroštvu izjemno blizu in sta večkrat hodili skupaj na izlete.

"Ko je Meghan uspela kot igralka, ni imela več časa za svojo starejšo sestro Samantho. Do leta 2016 sta se nehali obiskovati, čeprav med njima ni bilo nobenih slabih občutkov. Na žalost je Meghan, ko je spoznala Harryja, postala sovražna do Samanthe. Prav tako je bila sovražna do polbrata in očeta," je zapisano v njeni tožbi.

Profimedia

V pri različici tožbe je Samantha Markle vztrajala pri tem, da jo je Meghan namerno obrekovala s tem, ko je avtorjem knjige Finding Freedom (Iskanje svobode) posredovala informacije, za katere trdi, da so lažne. Med drugim je Meghan tudi trdila, da je Samantha pustila srednjo šolo. Te podrobnosti so sicer izbrisane iz spremenjene pritožbe, ki se osredotoča izključno na Meghanine pripombe v intervjuju z Oprah.