P. L. | 1. 3. 2023, 10:30

Miša Molk objavila čustveno sporočilo: preživela je zadnje ure z Alenko, ki odhaja umret v Švico

Facebook/Miša Molk

Televizijska voditeljica Miša Molk je ganila s čustvenim zapisom, ki ga je delila na družbenem omrežju. Razkrila je namreč, da je bila ob Alenki Čurin Janžekovič v zadnjih urah njenega življenja. 

Upokojena učiteljica in ravnateljica Alenka Čurin Janžekovič, ki od rojstva trpi za hudo in neozdravljivo boleznijo, zaradi katere ji razpadajo kosti in hrustanec, odhaja v Švico, kjer ji bodo pomagali umreti.

"Jaz sem pomirjena z vsem, kajti na to sem se dolgo pripravljala. Pripravljala sem tudi svojo okolico, svoje drage," je pred kratkim razkrila 65-letnica, ki ima polisaharozo tipa 4, za Siol.

Od nje se je poslovila Miša Molk

Nekaj zadnjih ur življenja je Čurin Janžekovičeva preživela tudi v družbi znane slovenske televizijske voditeljice in novinarke Miše Molk ter njene hčere Ule Furlan. Molkova je utrinke druženja opisala na družbenem omrežju.

"In potem pride še nepozabni ponedeljek. V čudovitem domovanju sredi narave, kjer so zvončki pobelili zemljo, so vrele besede, se množili objemi in je smeh polnil hišo.
Marjan je skuhal dobro gobovo juho in spekel odlično, meni posvem neznano pogačo," je zapisala Molkova in dodala, da je med spomini tudi fotografija, nazdravili so s šampanjcem.

"Alenka naju je z Ulo Furlan povabila tudi v njen delovni prostor z zajetno knjižnico in rekla: " Vsaka naj si izbere knjigo, ki bi jo rada prebrala".
Vzela sem Teto Magdo od Svetlane Makarovič.
Še par sočnih, cmokajočih poljubčkov na lica, nekaj tudi v vesolje in zaželeli smo si srečno pot," je zapisala Molkova in dodala, da obisk ni bil uraden ali novinarski. Z veseljem je sprejela povabilo, s Čurin Janžekovičevo se namreč pozna že nekaj let.

Čurin Janžekovičeva odhaja v Švico v začetku tega meseca, ker je tujka, bo morala za evtanazijo plačati, domačinom je na voljo brezplačno. Kot je pojasnila za omenjeni portal, se poleg tega, da bi bila ta dovoljena tudi pri nas, zavzema še, da bi njene stroške plačala država.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.