A. B. | 6. 8. 2022, 14:21

Neverjetna gesta! Peter Poles je z ženo na dopustu zavihal rokave

Instagram/Nika Veger
Neverjetna gesta! Peter Poles je z ženo na dopustu zavihal rokave (foto: Instagram/Nika Veger)

Družina je med potepom na rajskih hrvaških plažah naletela na prizor, ki jih je tako ganil, da so preprosto morali ukrepati. Njihovo dejanje je k premisleku vzpodbudilo tudi mnoge druge obiskovalce otoka. 

Blogerka Nika Veger in partnerka voditelja Petra Polesa velja za trajnostno naravnano vplivnico, ki svoje sledilce izobražuje o okolju. 

Tokrat je med oddihom na enem izmed jadranskih otokov naletela na žalosten prizor ... med obiskom plaže so namreč našli kup naplavljenih smeti. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog - trajnost (@nikaveger)

Kaj so storili?

Na Instagramu je delila videoposnetek čudovitega, skoraj rajskega otoka, na katerem so se potepali z družino.
A prizori se hitro pretvorijo v žalostno zgodbo, saj je bila plaža, ki so jo našli, naplavljena s smetmi. "Na eni strani majhnega otočka je rajska plaža s kristalno čistim morjem, dvesto metrov stran, na drugi strani otoka, pa je plaža preplavljena s smetmi. Naplavljeni plastika, stiropor, sandali … ležijo vsepovsod," je zapisala in dodala, da nikjer v bližini niso našli niti enega smetnjaka. 

"Zamižimo? Pustimo? Ukrepamo?" se je med drugim spraševala ob deljenem videoposnetku. 

Družina ni stala križem rok, temveč so poprijeli za delo in smeti spravili v vreče. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog - trajnost (@nikaveger)

A ni ostala le pri svojih dejanjih ... 

Kljub dobremu delu pa vreč s smetmi niso imeli možnosti nikamor odpeljati, kot je v drugem videoposnetku na Instagramu pojasnila vplivnica. "A glavna težava je, da na otoku ni smetnjaka in odvoza odpadkov. Ker nimamo čolna, da bi vreče spravili z otoka in ker jih je enostavno preveč, smo se domislili tega," je zapisala in pokazala, da so z družino ustvarili napis, s katerim so se odločili vse obiskovalce plaže pozvati k prijaznemu odnosu do okolja. 

Prosili so jih, da vreče za smeti odpeljejo ali jih odložijo v najbližji smetnjak, hkrati pa obiskovalce nagovorili, da naj tega več ne počnejo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog - trajnost (@nikaveger)

Je kdo odpeljal smeti? 

Ob koncu videoposnetka lahko vidimo Polesa, kako veselo navija za tistega, ki je iz otočka odpeljal smeti! Čeprav je nekdo to storil šele po nekaj dneh in je ena vreča še ostala, so se odločili, da to ne more biti konec njihove pomoči.

Odšli so po nove vreče in nadaljevali s čiščenjem otočka, s tem pa zagotovo prispevali k temu, da bo otok ne le čist, temveč da bodo k razmisleku vzpodbudili tudi druge obiskovalce plaže. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beautyfull Blog - trajnost (@nikaveger)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.