A. B. | 3. 10. 2022, 11:38

Objavili novi portret kraljeve družine, ki je zaradi ene stvari pritegnil veliko pozornosti javnosti

Instagram/Kraljeva družina

Postavljeni v nove vloge so se na dan pred pogrebom pokojne monarhinje s širokim nasmeškom postavili pred objektiv. 

Ker je uradno kraljevo obdobje žalovanja po smrti kraljice Elizabete II. zdaj končano, so njeni družinski člani spet začeli opravljati svoje dolžnosti, prav tako pa se prilagajajo novim vlogam. Zdaj, ko se je začelo novo poglavje, je Buckinghamska palača objavila prvo uradno fotografijo novega kralja Karla lll. s kraljico soprogo Camillo. Na portretu sta se jima pridružila tudi njegov naslednik, valižanski princ William in valižanska princesa Kate Middleton. 

Uradna fotografija brez princa Harryja

Sprejem v Buckinghamski palači, kjer je bila posneta nova fotografija, je potekal na predvečer pogreba monarhinje, kjer je tuje kraljeve člane in svetovne voditelje gostil kralj Karel lll. Dogodek je imel tudi pomembno diplomatsko funkcijo, saj je novemu kralju omogočil srečanje ali ponovno seznanitev s pomembnimi političnimi in kraljevimi predstavniki z vsega sveta. V ta namen so posneli tudi omenjeno fotografijo, na kateri so vsi člani kraljeve družine nasmejani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Buckingham Palace (@buckinghampalaceroyal)

A mnogi so na družbenih omrežjih izpostavili in se spraševali, zakaj na fotografiji ni princa Harryja in Meghan Markle. Kljub prvotnemu povabilu zakonca na dogodek nista bila povabljena, kar naj bi po mnenju kraljevih strokovnjakov sovpadalo s tem, da nista več aktivna člana kraljeve družine.

Kate v črnini ni zdržala dolgo 

Princ William in soproga sta se prvič, odkar sta prevzela nazive valižanski princ in valižanska princesa, odpravila med ljudi. Med obiskom je Kate žarela v rdečem plašču, britanski mediji pa so se nemudoma razpisali o tem, kako je z izbrano barvo ljudstvu po kraljičini smrti vlivala optimizem.

Ob postanku v otoškem kraju Holyhead je k njima pristopil štiriletni deček Theo Crompton, ki je princesi podaril šopek rož, ob čemer so jo vidno prevzela čustva.

Profimedia

Po simpatični potezi dečka se je kraljevski par z njim nekaj časa pogovarjal, kar je naredilo močan vtis na zbrano množico.