N.Z. | 7. 9. 2022, 12:17

Oboževalke so v šoku: Jason Momoa je rekel ’aloha’ svojemu seksi zaščitnemu znaku

profimedia

43-letni Jason Momoa je spravil v solze oboževalke iz celega sveta, potem ko je na Instagramu objavil svoj zadnji video.

Komentarji so kar deževali, ko je postalo jasno, da si je ’Aquaman’ do golega ostrigel svoje bujne lase, eden izmed njih pa je bil najbolj slikovit, ko je zapisal: "Zvočna podlaga tega videa je slišati, kot bi se lomila srca in vzdihi oboževalk, ki so v šoku, ker ne morejo verjeti, da se to res dogaja."

Jason v videu pokaže že odrezane kitke, potem pa sledilcem razloži, zakaj se je odločil za tako drastičen ukrep.

"Aloha vsem," najprej pozdravi igralec svoje oboževalce s tradicionalnim havajskim pozdravom, potem pa se zresni: "Strižem si lase. To počnem iz protesta proti uporabi plastike za enkratno uporabo. Sit sem plastenk. S tem moramo nehati. Plastične vilice? Vse to je eno sr***e."

Njegov protest je za hip prekinil piš vetra, kar je Jasona nasmejalo, češ da že zelo dolgo ni začutil vetra ’na nekaterih mestih glave’.

Odkar je poslal slaven – od vloge v Igri prestolov in nato še v Aquamanu – so bili njegovi gosti, valoviti in dolgi lasje njegov zaščitni znak. Njegov oče je avtohtoni Havajec, mama pa ima nemško-irsko poreklo. Jason se zato že dolga leta v okviru naravovarstvenih organizacij zavzema za zaščito narave, še posebno na rodnih Havajih.

V videu Momoa še poudari, da je začutil, da je potrebno narediti nekaj zares šokantnega, da bi s svojim sporočilom dosegel več ljudi, ki ta hip brez vsakega premisleka posegajo po plastiki za enkratno uporabo.

"Vse to gre v našo zemljo, v naš ocean. V morju sem videl veliko žalostnih stvari. Zato vas prosim, da storite vse, kar je v vaši moči, da odstranite plastiko za enkratno uporabo iz vaših življenj. Pomagajte mi," je še povedal in predse dvignil steklenico za vodo za večkratno uporabo.

Na Instagramu Jasonu Momoi sledi več kot 17 milijonov ljudi. Številni so ga pohvalili za njegov aktivizem, a dodali, da mu vendarle ne bi bilo treba odrezati las. Kar nekaj je bilo čustvenih komentarjev oboževalk, ki jih niti ni potrebno prevajati, npr. tale: "Neeeeeeeeeeee ..."

Našlo se jih je nekaj, ki so menili, da Jason zdaj ni več najbolj seksi igralec in torej nič več ’čista desetka’, medtem ko so bili drugi mnenja, da ’lasje še vedno lahko spet zrastejo’.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

Novo na Metroplay: "Janša je s tem potrdil, da ostaja" | N1 podkast s Suzano Lovec