J. B. | 16. 9. 2022, 12:54

Odbojkarjev ponos: mali poliglot, ki uživa v nogometu

Profimedia/Instagram/Klemen Čebulj/posnetek zaslona

Klemen Čebulj ni samo vrhunski športnik, ki je bil nedolgo tega s Slovenijo četrti na svetu. Je tudi predan in skrben oče šestletnika, ki je prav tako navdušen nad igrami z žogo.

Odbojkarska reprezentanca še naprej navdušuje slovenske športne navdušence. Potem ko so odbojkarji v letih 2015, 2019 in 2021 postali evropski podprvaki, so letos nase opozorili tudi na svetovnem prvenstvu. Z odličnimi predstavami so se prebili vse do polfinala, na koncu pa osvojili četrto mesto. Za las so ostali brez kolajne, a biti četrti na svetu je ne glede na vse izjemen uspeh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klemen Čebulj (@klemencebulj)

Eden tistih, ki so v zadnjih letih prispevali ogromen delež k slovenskim odbojkarskim uspehom, je tudi Klemen Čebulj. Tridesetletni Korošec že vrsto let spada med uspešnejše slovenske športnike. Po začetkih v Fužinarju je igral tudi za ACH Volley, zadnje desetletje pa si kruh služi na tujem.

Trenutno igra na Poljskem, kjer mu družbo dela tudi družina. Čebulj ni samo športnik, marveč tudi predan oče. Njegov sin Louis je avgusta praznoval šesti rojstni dan, čeprav je še rosno mlad, pa je že dokazal, da jabolko zares ne pade daleč od drevesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klemen Čebulj (@klemencebulj)

"Od malega je zelo živahen fantek. Trenutno ga zelo zanima nogomet, z veseljem pa se posveti tudi odbojki. Sicer pa je mali zelo aktiven, ves čas nekaj počne: igra nogomet, kolesari ..." je za revijo Suzy povedala njegova mama, Čebuljeva žena Sara. Ob tem je razkrila tudi, da je mali Louis tudi pravi poliglot. Med očetovim igranjem v Italiji se je naučil italijanščine. V vrtcu na Poljskem je osvojil tudi poljski jezik. Za nameček tekoče govori tudi angleško.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.