24. 6. 2022, 08:00

Urška Klakočar Zupančič odkrito o tem, kako je sinovoma razložila svojo novo funkcijo

Bobo/fotomontaža

Odkar je postala predsednica državnega zbora, je nenehno na očeh javnosti. Je nova služba, ki jo opravlja, vplivala tudi na njena dvojčka Filipa in Davida?

V enem od intervjujev je nova predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič povedala, da jo je v preteklosti zelo zaznamovala bolezen enega od sinov. "Kapo dol vsem staršem, ki zdržijo take preizkušnje. Iskreno priznam, da me je bilo zelo strah, kaj bo z njim," je bila odkrita o sinovi epilepsiji.

O težki preizkušnji je tudi dejala: "Saj sploh ne vem, od kod sem črpala moč, da sem to prestala in mu nudila oporo in vse, kar je bilo možno."

Zelo neposredna pa je bila nova predsednica državnega zbora tudi v intervjuju zadnje številke revije Obrazi.

Življenje se jim ni dosti spremenilo

Klakočar Zupančičeva pravi, da po volitvah živijo tako, kot so živeli prej.

Na vprašanje, kako njena devetletna sinova Filip in David sprejemata mamino novo funkcijo, pa je odgovorila: "Burno obdobje je bilo pred volitvami, ko je Filip resno navijal za zmago Gibanja Svoboda. Razložiti devetletniku pomen volitev, demokracije in političnih funkcij, je bil kar izziv."

Otroka učim sprejemati drugačnosti, pravilnega odnosa do sveta okoli sebe in ljubezni do vseh živih bitij", je opisala svojo vzgojo, ki ostaja enaka, kot je bila še pred novo službo. 

Klakočar Zupančičeva pravi, da po volitvah živijo tako, kot so živeli prej.

Sinova vesta, da je mama postala "neka predsednica"

Ali se sinova zavedata, kako pomembno vlogo ima njuna mama v slovenski državi, je bilo tudi vprašanje v zadnjem intervjuju. Na to je Klakočar Zupančičeva podala zelo zanimiv odgovor.

"Razen tega, da vesta, da je mama postala neka predsednica in da se zdaj kdaj peljemo s kombijem, ki ga vozi šofer, ni nekih sprememb," je dejala o o tem, kako Filiip in David dojemata življenje po volitvah.

Na koncu je še povedala, da ni zaznala, da bi bila zaradi nove funkcije deležna kakšne večje pozornosti. "In prav je tako," je zaključila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.