L. P. | 8. 1. 2024, 10:31

Po umiku oddaje Poglej in zadeni se je oglasila Sandra Auer (njene besede vas bodo močno presenetile)

Facebook/Sandra Auer)

Potem ko so na RTV Slovenija sklenili, da drugi del oddaje Poglej in zadeni umaknejo s sporeda, se je oglasila hčerka voditelja Stojana Auerja, Sandra Auer. 

Prejšnji petek bi TV SLO 1 morala predvajati drugi del oddaje Poglej in zadeni, a so se odločili, da jo tik pred zdajci umaknejo s sporeda, namesto nje pa so predvajali koncert Naj sveti zvezda v noč svetleje: Ansambel Saša Avsenika s pevci popularne glasbe.

Kot so pojasnili, naj bi bila oddaja umaknjena zaradi tehnične neustreznosti nekaterih arhivskih posnetkov, iz katerih je bila oddaja pretežno sestavljena. Dodali so, da bodo pomanjkljivosti poskušali odpraviti in če bo oddaja primerna za predvajanje, jo bodo v spored uvrstili kasneje.

Gledalci jezni

Medtem ko so nekateri preko družbenih omrežij izrazili svoje mnenje z besedami, da jim je vseeno in da je oddaja nezanimiva, pa so se usuli tudi komentarji ogorčenih oboževalcev.

"Meni je bil prvi del dober, spomnili smo se, kako je bilo v preteklosti … Očitno so vsi tako tehnično podkovani, da se vsi tako dobro zastopijo v tehniko, zvok … Sicer tista žabarska nadaljevanka Jezero s Cavazzo je bila, kar se tiče zvoka, zanič tako, da včasih si le slišal momljanje … pa je cela država gledala večkratno ponavljanje," je zapisal nekdo na družbeno omrežje, spet drugi pa:

"V današnjem času bi tudi tisti z omejenim IQ lahko poguglali o oddaji, ki je bila nekoč nagrajena kot uradno najboljša zabavna oddaja v Evropi. Sedaj bi takšno nagrado lažje osvojil, ampak takrat so imele svoje oddaje z veliko gledanostjo tudi številne postaje iz Italije, Nemčije, Švice, Luxemburga, Španije, itd., ki so slovele po vrhunskih proizvodih. Auer je s svojo oddajo doživel ovacije vseh naštetih (in nenaštetih)."

Stojan Auer med vodenjem oddaje Poglej in zadeni.

Stojan Auer med vodenjem oddaje Poglej in zadeni.

Facebook/Stojan Auer

"Meni je bila oddaja ok. Skok v preteklost, saj to je bil tudi namen. Zato ta retro scena in scenarij. Tudi zvok ni bil tako slab, kot eni pišejo. Sicer pa je bil playback, ne rabiš bit ravno poseben mojster, da to nastaviš. Mogoče je RtvSlo zmotilo preveč poudarjanja, kaj vse bo v prihodnosti. Vsi gostje, ki so se javili preki videja, so poudarjali, da naslednjič pridejo. Zgledalo je kot promo pilot oddaja, da bi se naredil nov ciklus. Iskreno, meni bi bilo to všeč, ampak točno tak tip oddaj je očitno preživet. Bi pa imeli glasbeniki spet prostor pod soncem. Da ne bi samo eni in isti nastopali "V petek zvečer"," se je glasil tretji komentar, nekdo pa je zapisal: "Spet ena dobra oddaja, ki jo ukinjajo."

Oglasila se je tudi Sandra Auer

Medtem ko je za prvi del oddaje Poglej in zadeni, ki so jo na nacionalki premierno predvajali 29. decembra 2023, poskrbel voditelj Stojan Auer, je za drugi del oddaje bila zadolžena njegova hči Sandra Auer. Ta se je po nekaj dneh oglasila preko družbenih omrežij, mnogi so jo namreč spraševali, kaj se dogaja in zakaj je bila oddaja v resnici umaknjena s sporeda.

Na vprašanja svojih spletnih sledilcev, zakaj je bila oddaja umaknjena in ali ve o tem kaj več, je Auerjeva odgovorila: "Žal ne," v nadaljevanju pa razkrila, da tudi njej ni nič jasno.