J. Z. | 31. 8. 2022, 16:06

Preplah na britanskem dvoru: kraljica Elizabeta zaradi zdravstvenih težav ne more odpotovati v London

Instagram/queenelizabethii_
Preplah na britanskem dvoru: kraljica Elizabeta zaradi zdravstvenih težav ne more odpotovati v London (foto: Instagram/queenelizabethii_)

Britanska monarhinja bo prvič v 70 letih prekinila tradicijo, ki ji je zvesta vsa ta leta. Številni se zato zaradi njenega zdravstvnega stanje. 

Kraljica Elizabeta, ki bi se morala po poletnem oddihu na gradu Balmoral vrniti v London, kjer naj bi sprejela Borisa Johnsona, se očitno sooča z zdravstvenimi težavami.

Johnson, ki se poslavlja s premierskega položaja, in njegov naslednik se bosta tako sama odpravila na Škotsko, kjer se bosta srečala s 96-letno kraljico

Kako bosta potovala, še ni znano. Poznavalci pa predvidevajo, da bi se na sever države lahko odpravila kar z letalom ali helikopterjem, kar bi jima vzelo le nekaj ur. 

Kraljica sicer takšne sprejeme običajno prireja v Buckinghamski palači, a bo tokrat prekinila tradicijo, poroča Daily Mail

Sprejem bo potekal 6. septembra, poznavalci kraljevega dvora pa menijo, da zdravniki preprosto niso prepričani, da bo Elizabeta takrat dovolj dobrega zdravja za potovanje v London. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

"Kljub temu pa ostaja osredotočena na opravljanje svojih nalog, kljub visoki starosti," je za britanske medije dejal vir iz kraljevega dvora. Sprejem novega predsednika vlade ne namreč tako zelo pomemben dogodek, ki ga kraljica ne more preprosto predati princu Charlesu

Kraljica že leta toplejše mesece preživlja v škotskem višavju, kjer se ji pridružijo številni člani kraljeve družine, med drugim princ William z družino. Nista pa tja prišla princ Harry in Meghan Markle, čeprav je bilo to pričakovano. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.