Uredništvo | 18. 2. 2024, 21:44

FOTO: Princ William sam samcat na podelitvi filmskih nagrad (dogodka se je prvič udeležil brez Catherine)

Profimedia

To je bila njegova prva udeležba na tovrstnem javnem dogodku po operaciji valižanske princese. 

Valižanski princ William se je nocoj udeležil podelitve filmskih nagrad Bafta v Londonu, na podelitev pa je prišel sam, saj njegova soproga, valižanska princesa Catherine še vedno okreva po abdominalni operaciji, ki jo je prestala prejšnji mesec. Princ se je tako na tovrstnem javnem dogodku pojavil prvič po operaciji svoje soproge.

Profimedia

Udeležbo potrdil šele v petek

41-letni William, ki je sicer od leta 2010 predsednik Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost (Bafta), se je tako na 77. podelitvi filmskih nagrad, ki jih podeljuje akademija, po rdeči preprogi londonske Kraljevske festivalske dvorane sprehodil sam.

Nosil je mornarsko moder žametni smoking s črnimi reverji v kombinaciji s črnimi hlačami, metuljčkom in klasično belo srajco. 

Profimedia

Prinčevo udeležbo na podelitvi filmskih nagrad je Buckinghamska palača sicer potrdila šele v petek. "Princ, predsednik Britanske akademije za filmsko in televizijsko umetnost, si bo ogledal podelitev nagrad, preden se bo srečal z zmagovalci v kategorijah in nominiranci za nagrado EE Rising Star Award," so zapisali v izjavi za javnost.

Catherine na lanski podelitvi blestela v beli obleki

Vsakoletne podelitve nagrad Bafta sta se sicer princ William in princesa Catherine v preteklosti skupaj redno udeleževala. Na lanskoletni slovestnosti je par celo 'debitiral' z nazivoma valižanski princ in valižanska princesa.

Profimedia

Takrat se je Catherine po rdeči preprogi sprehodila v dolgi beli obleki Alexander McQueen z eno naramnico,videz pa dopolnila z dolgimi črnimi rokavicami in izrazitimi uhani, so spomnili pri People.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol