N. Vo. , STA | 15. 6. 2024, 11:33 | Vir: STA

Poglejte, kako izgleda princesa Catherine, ki se je prvič po diagnozi raka pojavila v javnosti! (FOTO)

profimedia

Princesa Walesa se je letos prvič pojavila v javnosti. Kljub zdravljenju raka se je pridružila kraljevi družini na paradi Trooping the Colour.

Princesa Catherine, ki od februarja prejema kemoterapijo za neznano obliko raka, se je skupaj s svojimi tremi otroki, desetletnim princem Georgeem, devetletno princeso Charlotte in šestletnim princem Louisom, peljala v kočiji na tradicionalni paradi. To si bodo nato še ogledali, na koncu pa zbrane pozdravili z balkona Buckinghamske palače.

profimedia

Ob 13. uri se bo skupaj s kraljem Karlom, kraljico Camillo, njenim možem princem Williamom in drugimi člani kraljeve družine zbrala na balkonu Buckinghamske palače, kjer bodo opazovali prelet letal RAF.

Tradicionalna parada se v Londonu odvija v počastitev rojstnega dne kralja Karla III. Parada oz. pozdrav zastavi je do potankosti načrtovan dogodek na ulicah prestolnice, ki sega več kot dve stoletji v preteklost.

profimedia

Vojaška povorka pri Buckinghamski palači krene po bližnjih ulicah, kjer bo kralj Karel III. med drugim pregledal vojaške čete. Letos bo to za razliko od predhodnega leta opravil kar iz kočije in ne iz sedla.

V povorki med drugim sodelujejo trije od petih vojaških konjev, ki so se aprila pognali po ulicah osrednjega Londona, ko jih je prestrašil hrup gradbenih del.

profimedia

Ob številnih podpornikih monarhije in navdušencih nad kraljevo družino se danes v Londonu zbirajo tudi protestniki iz vrst proti monarhiji usmerjene skupine Republika. Dogajanje spremlja okrepljena varnost.

Danes pa so vse oči uprte v princeso Catherine. Gre za njen prvi dogodek v javnosti od decembra lani in razkritju marca, da zaradi raka, ki so ji ga odkrili med operacijo, prejema kemoterapijo.

profimedia

V petek je sporočila, da njeno zdravljenje poteka dobro, naj pa bi trajalo še več mesecev. "Veselim se kraljeve rojstnodnevne parade ta konec tedna s svojo družino in upam, da se bom lahko poleti udeležila nekaj javnih obveznosti, obenem pa se zavedam, da še nisem izven nevarnosti," je zapisala.

Za rakom je zbolel tudi Karel III., a so mu aprila zdravniki dali zeleno luč za vrnitev k javnim obveznostim.

Kralj je sicer 75. rojstni dan imel novembra, a tradicija uradnega praznovanja junija sega do kralja Jurija II. v leto 1748, ko je želel dan praznovati v lepšem vremenu, kot je običajno bilo za njegov oktobrski rojstni dan.

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave