Uredništvo | 13. 2. 2024, 15:25

Znani televizijski voditelj iskreno priznal, da se je zaradi alkohola zdravil v psihiatrični bolnišnici

Mediaspeed/Sandi Fišer

Znani slovenski televizijski voditelj je iskreno spregovoril o svoji izkušnji z alkoholom, zdravil se je v psihiatrični bolnišnici. 

Priljubljeni slovenski televizijski voditelj Andrej Hofer, ki ga mnogi poznajo po voditeljski vlogi v jutranji oddaji na RTV Slovenija Dobro jutro, mnogi pa poslušajo njegov glas pri prenosu izbora za pesem Evrovizije, je bil gost v pogovorni oddaji na Radiu Robin.

Z voditeljem Sandijem sta spregovorila o alkoholizmu, Hofer je razkril, da je leto in pol hodil na srečanja v psihiatrično bolnišnico v Idriji. "Jaz nisem na svetu za to, da bi komu govoril, kakšen mora biti. Vsak naj poskrbi zase. Napeljal pa si na Idrijo, na psihiatrično bolnišnico. Leto in pol srečanj z ljudmi, ki so imeli zelo podobne stiske in zdravstvene težave. To je bolezen. Če imate težavo, to ni nobena sramota. Jaz sem jo imel in sem šel po pomoč," je Hofer iskreno dejal in nadaljeval, da to ni tabu. "O odvisnosti od alkohola lahko zboliš tudi ti. Nima smisla, da se slepiš, da se to tebi ne more zgoditi," je poudaril.

Voditelj Andrej Hofer

Voditelj Andrej Hofer

Mediaspeed/Sandi Fišer

Voditelj ga je nato vprašal, kaj ga je pripeljalo do te točke, ali je bila to prepoznavnost, stres v službi.
"Na to vprašanje ni enoznačnega odgovora. Jaz ti bom zdaj povedal teorijo, ki so nas jo učili. Pri meni je rehabilitacija trajala leto in pol, lahko traja tudi tri, pa tudi po tem ni garancije. Pri meni zdaj teče že tretje leto abstinence," je pojasnil in dodal, da se vzrok alkoholizma skriva v tako imenovanem trikotniku.

Voditelj Andrej Hofer

Voditelj Andrej Hofer

Mediaspeed/Sandi Fišer

"Ena stran je dedna zasnova, druga je družinsko okolje in vplivi, tretja pa alkohol. In ko se vse te tri stranice povežejo, se to zgodi. Do te težave ne pride zaradi stresa ali preotrujenosti. Do tega pride, ko se povežejo te tri prej omenjene stvari. In ta težava se lahko razvija tudi 25 let, kako se izrazi je pa pri vsakemu drugače. Pri meni je naredilo 'bum' pravi čas, da sem šel po pomoč, pri enih pa je naredilo bum in niso šli po pomoč," je pojasnil, dodal, da to ni nobena sramota. Pojasnil je tudi, da je bil to razlog, da leto in pol ni povezoval, bil v službi, ker je bil bolniško odsoten.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel