A. B. | 27. 2. 2023, 11:23

Razkrita velika skrivnost: po dveh mesecih znano ime sina Primoža Rogliča

Žiga Živulovič jr. /BOBO/Instagram/Primož Roglić/fotomontaža

Tretjega januarja je naznanil, da sta z ženo Loro Klinc Roglič povila drugega otroka. Čeprav o zasebnosti le redko govorita, je naš izjemni kolesar zdaj končno povedal, katero ime sta izbrala za najmlajšega člana družine.

"Leto se je šele začelo, mi pa že proslavljamo največjo zmago v sezoni," je 3. januarja na Instagramu svoje oboževalce z novico o rojstvu drugega sina razveselil Primož Roglič. Ime prvega sina sta z ženo Loro Klinc Roglič javnosti razkrila s prikupnim namigom – ob objavi prve fotografije je pripisal emotikon leva in s tem namignil, da mu je ime Lev. 

Tokrat je drugo ime sina skrival skoraj dva meseca. Zaupal ga je voditeljema podkasta SOS-odmevov Slavku Jeriču in Toniju Grudnu. Gostila sta ga v jubilejni 100. epizodi podkasta, kjer je beseda nanesla tudi na najmlajšega člana družine. Med pogovorom o športu in njegovih kolesarskih podvigih ter pripravah na prihajajoče tekme je voditeljema zaupal, da sta za drugega sina z ženo izbrala ime Aleks. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Aleks je skrajšana oblika brezčasnega, a pri nas pogostega imena Aleksander. V Sloveniji je 5.476 prebivalcev s tem imenom, po pogostosti med moškimi imeni je na 52. mestu. Izhaja iz grškega imena Aléksandros, ki pomeni 'branitelj'.

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.