P. L. | 1. 2. 2024, 14:44

Z RTV Slovenija so se poslovili kar štirje zelo znani televizijski voditelji. Kaj se dogaja?

Žiga Živulović j.r./Bobo

Štirje zelo znani in priljubljeni televizijski voditelji so se poslovili. Čeprav so vodili priljubljene oddaje, jim pogodb niso podaljšali. 

Z RTV Slovenija so se z začetkom letošnjega leta poslovili štirje znani in priljubljeni televizijski voditelji. Vsi štirje so sodelovali pri pripravi oddaje Dobro jutro, to so: Danica Lovenjak, Mojca Mavec, Katja Tratnik in Boštjan Romih.

Mojca Mavec

Mojca Mavec

osebni arhiv

Mavčeva je ostala kar brez dveh oddaj, poslovila se je iz oddaje Dobro jutro, vodstvo na RTV Slovenija pa je sklenilo, da ukine tudi njeno oddajo Ratatujci, ki jo je pripravljala skupaj z nekdanjim možem znane kuharske mojstrice Ane Roš, Valterjem Kramerjem. Ta je bila na sporedu le nekaj mesecev.

Razlog, da so se na televiziji odločili, da se poslovijo od svojih zunanjih honorarnih sodelavcev, naj bi bile finančne razmere, zaradi katerih je prišlo do sprememb in rezov.

Za revijo Lady je o tem spregovorila Mavčeva, dejala je, da jo ljudje sprašujejo, ali je zdrava in kdaj se namerava vrniti iz Afrike nazaj v studio. "Verjamem, da bi bili vsi radi spet tam, zjutraj v studiu, tako Katja, Danica, Boštjan, a smo trenutno kot honorarni sodelavci na čakanju zaradi finančne situacije v naši hiši," je za omenjeno revijo pojasnila Mavčeva.

Danica Lovenjak

Danica Lovenjak

Bobo

Med drugim je dejala, da je kot svobodnjakinja tega že vajena. "Televizija je moja velika ljubezen, zvesta sem ji že leta in tudi, kot v zakonu, velja v dobrem in slabem," je dodala.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak