P. L. | 2. 12. 2022, 11:20

Se spomnite Draga iz Ljubezni po domače? Klical je prvo pomoč in doživel šok (rekli so mu, naj pokliče taksi)

Voyo/posnetek zaslona

Da bo zaradi reševalnega vozila doživel takšno dramo, si zagotovo ni predstavljal. K sreči ga je uslišal njegov prijatelj in mu pomagal. 

Draga Kosmača smo spoznali v zadnji sezoni šova Ljubezen po domače, na svojem domu je gostil kandidatke, ki so zelo uživale. Kavalirski kot je, je z vsemi ostal v dobrih odnosih, a ljubezni ni našel. 

Sedaj pa se je znašel pred novo oviro, prava drama se je odvijala zaradi njegovega slabega zdravja in klica na pomoč. Kljub temu, da se ni počutil dobro, imel je povišan krvni tlak in bolečine v glavi, mu reševalno vozilo ni pripadalo.

O tem je Drago spregovoril prek družbenih omrežij, mi smo ga poklicali in vprašali, kaj točno se je zgodilo in kako je z njim danes.

"Ja, predvčerajšnjim me je začelo nenadoma zelo močno boleti za levim očesom, nato pa še leva stran glave. Ker sem mislil, da je to samo prehodnega značaja, ker se mi je to zgodilo prvič, si nisem pretirano belil glave s tem. Ker pa se je bolečina stopnjevala in bila naslednji dan, to je včeraj še izrazitejša, sem poklical na urgenco. Pred tem sem si tudi večkrat izmeril pritisk, ki je bil zgornji vedno med 170 in 180, spodnji pa med 104 in 115," je povedal za Metropolitan in dodal, da počutje zaradi hudih bolečin ni bilo dobro. Razložil nam je tudi, da sam nima prevoza, zato je osebo, s katero je govoril, prosil za prevoz do bolnišnice z reševalnim vozilom.

"Ta mi je odgovoril, da v stanju, v kakršnem sem, moram priti nujno k zdravniku na urgenco, ni pa še bil pripravljen pogovarjati o prevozu. Kljub temu, da sem mu rekel, da imam plačane vse zdravstvene prispevke, mi je rekel naj si pokličem taksi. Ko sem mu dejal, da to ne bo ostalo samo med nama, se je nekoliko 'omehčal' in rekel, da bo govoril z dispečerjem," nam je pojasnil, a sledil je šok.

"Čez približno 10 minut me je poklical nazaj in dejal, da dispečer ne dovoli uporabe reševalnega vozila v ta namen. Ko sem mu pojasnil, da dispečer ni kvalificiran za delanje triaže, se je najin pogovor zaključil. Ker sem bil malce prizadet, zaradi takega odnosa, sem napisal nekaj stavkov o tem na Facebook. To je prebral prijatelj iz Nove Gorice in me peljal na urgenco v šempetrsko bolnišnico," je še povedal.

"Kakšnega pojasnila, zakaj mi ne pripada prevoz, nisem dobil, je pa bil potem na urgenci odnos in tretma na zavidljivem nivoju. Bolečina je sicer popustila, pojavil pa se je dvojni vid, zato moram jutri ponovno na urgenco, da me pregleda še nevrolog. To mi je dejala tako zdravnica ob odpustu, kakor tudi danes moja ambulantna zdravnica. Upam, da bodo odkrili, kaj se dogaja, ker so bili vsi včerajšnji pregledi brez posebnosti."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.