Uredništvo | 2. 12. 2023, 19:57

Slovenska pevka je zaspala za volanom, ko pa se je zbudila, je sledilo ...

Posnetek zaslona/Ig profil ulagajanja

Vožnja mnogim predstavlja avtomatiziran proces, skupaj z utrujenostjo pa je lahko močno nevarna!

Janja Ulaga, voditeljica jutranjega programa na radiu Veseljak, pravi, da se njen najljubši slovenski pregovor glasi: Vse je za nekaj dobro ali Nič ne zgodi se slučajno, kakor je tudi naslov njene pesmi. Tako tudi njena pripoved o dnevu, ko je zaspala za volanom, ni rezultat naključja, ampak je posledica njenega utrujajočega urnika.

Radijski voditelji, ki jih lahko ob jutrih poslušamo v avtu na poti v službo, imajo zelo nezavidljiv urnik. Vstajajo dobesedno s petelini ali še prej, Janja Ulaga se na primer zbuja ob 4.15. V oddaji Potep z Leo je razkrila, da njene prve jutranje minute ali včasih celo ure spominjajo na delovanje zombija - iz postelje se dvigne in kot na avtopilotu zakoraka najprej v kopalnico, velikokrat pa se svojega življenja zave šele, ko se pripelje v Ljubljano.

Vožnja mnogim predstavlja avtomatiziran proces, skupaj z utrujenostjo pa je lahko močno nevarna. "Če imam občutek, da sem zelo utrujena in nenaspana, si skuham kavo, da mi zdrži vsaj do Ljubljane. Ker zaspati za volanom pa ni v redu. Čeprav se mi je že zgodilo, da sem zaspala za volanom," je povedala rdečelasa voditeljica.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janja Ulaga (@ulagajanja)

"Zbudila sem se pred vlačilcem. V bistvu me je on zbudil, ker je potrobil. Bilo je grozljivo, a bila sem tako zaspana, da me niti ta adrenalin ni prebudil. Samo prestavila sem se 20 metrov naprej in zaspala na parkirišču." Slovenka prihaja iz Laškega, njen najljubši kraj pa je Maribor, saj jo nanj vežejo lepi spomini na brezskrbna študentska leta.

V oddaji je spregovorila tudi o izjemno težkem ljubezenskem odnosu, ki ga je prebrodila, izkušnja pa jo je naredila odločnejšo in močnejšo. "Prišla sem do tam, da sem znala ceniti vsak dan. Da sem živa, da sem zdrava, da imam otroka, ki je zdrav." 

Ukvarja se z glasbo, rada hodi v hribe ter se zazira v reke in morje. Karakterno je radovedna oseba, ki se rada uči novih stvari, potuje in uživa v odkrivanju drugih kultur in narave. Njena pesem Nič ne zgodi se slučajno v besedilu skriva njej pogled na življenje, saj je prepričana, da naključij v življenju ni. "Ko pogledaš nazaj, vidiš, da je imel vsak dogodek in vsak človek, ki ti je v življenju prekrižal pot, svoj namen," je povedala za Radio Veseljak.

Pravi tudi, da smo nagnjeni k temu, da si po nepotrebnem kompliciramo življenje, včasih pa nam pot prekrižajo tudi hude preizkušnje. Vendar bi se morali iz vsake situacije nekaj naučiti in trmasto vztrajati na poti, ki nam je namenjena, je prepričana: "Najbolj trmastim življenje ponudi najbolj kisle limone, a ves čas imamo priložnost, da iz njih naredimo slastno limonado. Brez truda pri stiskanju limon pa seveda ne gre."