N.Z. | 14. 5. 2023, 20:33

"Srečen sem, da fantje, kot sta Käärijä in Bojan, ne dovolijo, da bi zmagala toksična moškost"

profimedia

Mnogi se strinjajo, da se je sinoči po razglasitvi evrovizijske zmagovalke odvil eden najlepših prizorov Pesmi Evrovizije: 'Solze so mi stopile v oči.'

Govora je seveda o članih slovenske skupine Joker Out in finskem pevcu Kääriju, povod za razpravo je postal posnetek slovenskih fantov, ki so tolažili Finca po tem, ko mu je bila zmaga 'speljana' pred nosom.

Najlepša stvar z Evrovizije

"Joker Out ga je po finalu ’zaklenil’ v skupinski objem ... na jok mi gre," je nekdo ob ganljivem posnetku zapisal na Twitterju.

"Njuno prijateljstvo je ena najlepših stvari, ki se je zgodila na letošnji Evroviziji."

Prijateljstvo med Bojanom in Käärijem tudi sicer ni ušlo oboževalcem obeh glasbenikov, saj sta to z njimi delila na družbenih omrežjih.

Nalezljiva prisrčnost

Od enega prvih takšnih trenutkov, ko se je Bojan še zdel zadržan, kot bi se bal, da bi pretirana šaljivost naredila napačen vtis, do trenutkov, ko sta fanta ujela isto valovno dolžino. Sledilci so lahko tako navdušeno spremljali vse: kolegijalno navijanje drug za drugega, veliko smeha, sproščenih objemov, prijateljskih zbadanj, druženj, šaljivo ’zaroko’ in celo ponazoritev slavnega filmskega prizora s Titanika.

Navijali drug za drugega

Največji oboževalci Evrovizije so opazili, da se je na glasbenem tekmovanju spletlo posebno prijateljstvo, ko je nek uporabnik Twitterja delil videoposnetek odziva Joker Out na Käärijevo uvrstitev v finale.

Temu je sledil posnetek Käärijä, ki je z neprikritim oboževanjem na malem ekranu spremljal odličen nastop svojih prijateljev.

Ni sledu o toksični moškosti

S svojo pristnostjo, simpatičnostjo in sproščenostjo sta se usedla v srce ne le svojim oboževalcem, ampak praktično vsem udeležencem tekmovanja in evrovizijskim navdušencem iz vsega sveta.

Številni so opozorili na nekaj izjemno pomembnega. To je, da ne Käärijä kot tudi nobeden od fantov iz skupine Joker Out ne trpi za toksično moškostjo.

Je potrebno slednje razložiti?

Gre skratka za fante, ki se ne bojijo prijateljskega dotika in pristnega objema, veliko šaljenj na svoj račun in iskreno toplih izrazov naklonjenosti.

Lahko zgolj dodamo: čudovito in še več tega.