A. R. | 21. 10. 2022, 08:35

Res verjamete, da ta znana voditeljica nosi pregrešno draga oblačila? Ne boste verjeli, kje jih v resnici dobi

Aleksandra Saša Prelesnik

Priljubljena TV-voditeljica, ki jo spremljamo v eni najbolj gledanih oddaj na komercialni televiziji, je razkrila, po kakšnih oblačilih najraje posega in kakšna nosi pred kamero. Presenečeni boste, kje jih dobi.

Polona Zoja Jambrek že več kot 18 let spremlja dogajanje v svetu slavnih, zadnjih nekaj let pa je tudi voditeljica rubrike POP IN na POP TV. S svojim stilom večkrat pritegne pozornost gledalcev, tokrat pa nam je zaupala, da se v oddaji vse pogosteje pojavi tudi z že nošenimi oblačili.

"Za second hand (z druge roke) in vintage oblačila sem se zagrela pred približno 20 leti. Takrat pri nas še ni bilo takih trgovin, zato sem vedno, ko sem šla v tujino, obiskala vintage markete in trgovine. Vedno sem se pozanimala, kje so (od Cape Towna, Bangkoka do Londona in New Yorka). Tudi če sem samo gledala in zraven uživala. Se mi zdi, da imajo ti marketi po vsem svetu zame en poseben pridih. Hkrati pa vem, da ko si kupim kakšen vintage kos, da je po vsej verjetnosti unikaten, ker ima že neko dobo za seboj," je povedala za Metropolitan.

Osebni arhiv Polone Jambrek

Priljubljena voditeljica ima v omari veliko rabljenih oblačil, kot so majice, blazerje, bluze, torbice, krila in obleke: "Včasih se sprašujem, kdo jih je že nosil, kakšne zgodbe so s temi modnimi kosi moji predhodniki že doživeli ... Na ta način se mi zdi, da ti kosi s seboj nosijo neko zgodbo, ki ostaja skrivnost, malo romantike. Vsake toliko časa tudi sama naredim čistko v svoji omari in dam oblačila naprej, tako da vse skupaj kroži."

Med drugim je poudarila, da s premišljeno izbiro oblačil lahko poskrbimo za manj onesnaževanja okolja.

"Zdaj v tem času vidim to tudi kot ekološko potezo in sem zelo vesela, da je kar nekaj vintage in second hand ponudbe pri nas. S stilistko (oddaje 24UR, op. p.) sva se zato odločili, da ta oblačila predstaviva tudi pred kamero v POP IN in mogoče na ta način komu približava to možnost oblačenja in pogleda na materialne dobrine. V garderobi imava že oblekico, zelo zelo lepe čevlje in en blazer."

Polona nosi čevlje prestižne modne hiše Yves Saint Laurent. Ker je kupila rabljene, so bili ti cenovno zelo dostopni.

Polona nosi čevlje prestižne modne hiše Yves Saint Laurent. Ker je kupila rabljene, so bili ti cenovno zelo dostopni.

POP TV

Svetovalka za osebni stil Barbara Žgalin, ta se je z Jambrekovo dobro ujela glede modnega okusa, skrbi, da je Jambrekova pred kamerami vedno brezhibno urejena, in želi tudi na področju mode ozaveščati in širši množici približati oblačila iz druge roke:

"Ker v medijski hiši sledimo načelom trajnostnega razvoja in ker si želimo tudi na področju mode delovati racionalno in ozaveščeno, smo se odločili, da Polona vsaj enkrat na teden nosi oblačila iz druge roke. Želimo prenesti sporočilo, da nam je mar za okolje, in spodbuditi še druge akterje k razmišljanju, da nam pravzaprav ni treba veliko trošiti/zapravljati. Verjamem, da je dolgoročni razvoj točno v tem."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.