N.Z. | 7. 12. 2022, 13:35

Ta vzdevek ima Karel III. za Meghan Markel … in ne sliši se ravno kot kompliment

profimedia

Vzdevek, ki ga je kralj Karel III. še kot princ Charles dal svoji snahi, je precej nenavaden, trdijo viri, ki so blizu kraljevski družini. Ne boste verjeli, ampak Karel III. Meghan kliče kar …

Tungsten.

Naj na tem mestu kar takoj razložimo:

Tungstenu pri nas rečemo volfram. Volfram pa je element kemijskega periodnega sistema. Našli ga boste pod črko W, njegovo atomsko število pa je 74.

In preden se začnete spraševati, zakaj kralj tako kliče Meghan in ali jo s tem kakorkoli ponižuje, gremo kar takoj k novinarki, ki že leta spremlja kraljevo družino, Christine-Marie Liwag Dixon. Njej se namreč to zdi 'precej ljubek kompliment', saj pritiče Meghanini 'odporni naravi', 

"Meghan Markle ni bilo lahko, ko je postala del kraljevske družine," razlaga. "Ne le, da jo je britanski tisk dnevno preganjal, tudi sama je rekla, da se v kraljevi družini ne počuti dobrodošlo. Kraljeva družina morda ni odobravala odhoda Meghan in Harryja s položaja starejših članov družine in to navkljub temu, da sta to storila zaradi svojega mentalnega zdravja. Pa vendar se zdi, da nekdanji princ, zdaj kralj, zelo ceni Meghanino trdoživo naravo. To je dokazal prav s tajnim vzdevkom, ki ga ima zanjo: ’Tungsten’"

Razlog zanj, je še povedala Liwag Dixon, naj bi pojasnil kraljevi dopisnik Russel Myers, ki je rekel, da ji je Charles ’dal vzdevek po metalu, ker je močna in nepopustljiva’.

"Volfram je najmočnejša naravna kovina na planetu," še dodaja Liwag Dixon. "Meni se to zdi kot prisrčen kompliment, če na to pogledamo s tega zornega kota."

Četudi sta princ Harry in njegov oče že leta dolgo v napetih odnosih, pa odnos med slednjim in Meghan velja za stabilnega in močnega. Odnos je kulminiral, ko je kralj še kot princ delno pospremil Meghan do oltarja, ko se je ta leta 2018 poročila z njegovim mlajšim sinom.

profimedia

Ali je z vzdevkom ’Volfram’ Charles resnično dal Meghan pozitiven kompliment, ne moremo z gotovostjo vedeti, zagotovo pa drži naslednje: tako ali drugače se je z njim poklonil močni ženski.

Da je to zelo verjetno tako (četudi včasih za ceno tudi negativnih sentimentov), priča nekaj izjav, ki so sledili selitvi Meghan in Harryja v ZDA. Med drugim ga je bilo slišati reči: ’neizkoreninjena’, ’nikakor se je ne moremo rešiti’, ’ne preneha nam piti kri’, ’bojevnica, ki se ničesar ne ustraši’, ’tudi onkraj ocena na popušča’.

Šušlja se, da je kralj omenjeni nadimek izustil prav te dni, ko svet nestrpno čaka Netflixov dokumentarec o Meghan in Harryju, ki že zdaj diši po škandalih. Ga je izgovoril z naklonjenostjo ali gnevom? O tem britanski tabloidi ne poročajo.

profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.