Uredništvo | 21. 6. 2024, 23:04

Tina Gaber se je oglasila: sporočila je, zakaj je ni bilo na tekmi

Žiga Živulovič/BOBO

Njeni sledilci so zaman čakali na objave iz Münchna.

Včeraj se je v Münchnu odvil dvoboj med Srbijo in Slovenijo, ki je v bavarsko prestolnico privabil več kot 20.000 slovenskih obiskovalcev. Slovenska nogometna reprezentanca je tako odigrala svojo drugo tekmo evropskega prvenstva v Nemčiji s Srbijo. 

Selektor Kek je večkrat, prvič že ob žrebu skupin, poudarjal, da niso favoriti v skupini, da pa se jih bo vseeno moralo kaj vprašati. Proti Danski se je to pokazalo prvič, včeraj se je proti Srbiji še drugič, a s kar precej grenkega okusa. Predvsem v prvem polčasu so bili Slovenci boljši tekmec, vodili pa vse do 95. minute, ko jim je tri točke in s tem skoraj gotovo osmino finala odvzel Luka Jović, poroča STA. 

Nogometne tekme naj bi se udeležila tudi Robert Golobi in njegova partnerica Tina Gaber. Iz Kabineta predsednika vlade so nam odgovorili, da se bosta Golob in Gabrova nogometne tekme udeležila, ker sta prejela vabilo za ogled tekme od predsednika zveze UEFA Aleksandra Čeferina. Par naj bi potoval posebej, saj se je Golob v ponedeljek udeležil neformalnega srečanja Evropskega sveta, v torek pa se je z letalom francoskega predsednika Emmanuela Macrona odpravil v Pariz. Tam so sicer podpisali sporazum, s katerim bo Slovenija naslednje leto postala članica Evropske vesoljske organizacije ESA.

"Gospa Gaber se je predsedniku vlade pridružila v Münchnu. Potovala je s sodelavci Kabineta predsednika vlade, ki premierja dr. Goloba spremljalo na tem delu službene poti v tujini in so v Nemčijo potovali z avtomobilskim prevozom. Udeležba gospe Gaber nima finančnih posledic," so še navedli v kabinetu.

V zadnjih dneh je par sicer tarča kritik, ki prihajajo predvsem iz vrst stranke SDS. Tako ju je nedavno komentirala Jelka Godec: "Ja, če ne živiš v realnem svetu in letiš v Dallas in križariš in tako naprej, je težko priti za en do dva dni v državo. Torej, predsednik vlade, izpolnjujte sanje državljanov, izpolnjujte svoje obljube, potem boste lahko izpolnjevali tudi svoje sanje."

Premier se na očitke ni odzval, mu je pa v bran stopila Tina Gaber ter z zapisom na Instagramu Godčevi povedala svoje: "Naš predsednik vlade je nenehno v službi in dela cele dneve. Ni koristil niti dneva letošnjega dopusta, medtem ko mu je ostala polovica lanskoletnega. Izjave poslanke so krivične, zavajajoče in skrajno nevljudne. Ne le do njega, temveč do celotne družine."

Zakaj se Tina Gaber tekme ni udeležila? 

Je mogoče, da se je Tina Gaber prav zaradi nenehnih očitkov glede sicer zasluženega dopusta, odločila, da se na tekmo ne odpravi? Danes je namreč na Instagramu delila objavo, v kateri je zapisala sledeče: "Kljub večmesečnemu veselemu pričakovanju, mi tekme žal ni uspelo videti. Telo je zahtevalo počitek. Je pa v tem vsaaaj nekaj dobrega - nisem doživela tistega gola v zadnji minuti podaljška. Uf! Kakorkoli, team Gaber še zmeraj navija za naše in čaka na naslednjo zmago." 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)