P. L. | 1. 3. 2023, 11:10

Tina Maze še nikoli tako iskreno o hudih težavah, ki jih je premagala

Profimedia

Nekdanja vrhunska športnica je iskreno spregovorila o težavah, s katerimi se je v preteklosti soočala. O tem je prvič spregovorila za javnost in marsikoga s svojim priznanjem močno presenetila. 

Danes upokojena vrhunska smučarka Tina Maze si je ob obisku nordijskega SP v Planici in Sporto konference vzela nekaj časa za medijska vprašanja in nanje odgovorila sproščeno. Pojasnila je, da je bilo z njo v njeni smučarski karieri težko delati, kar naj bi najbolj občutil takrat njen trener, danes njen življenjski spopotnik Andrea Massi.

"Zdaj sem v obdobju, ko imam bistveno več časa, da lahko vse to, kar sem predtem počela, povem. Prej sem pač delala, trenirala in tekmovala in govorjenja je bilo bistveno manj. Hvala Bogu sem imela kakšen intervju v cilju, da sem tam povedala to, kar mislim. Velikokrat so bili to zame zelo pomembni trenutki. Mediji so bili zame kot nekakšen pogovor v ekipi, zato ker sem sama prebrala to, kar je rekel Andrea, Andrea pa je prebral to, kar sem rekla jaz, in smo vsaj malo vedeli, pri čem smo, ker neposredno je bilo včasih preveč elektrike vmes," je razkrila in pojasnila, da je med kariero ciljne pogovore z novinarji izkoriščala za sporočila svojemu trenerju in vodji Team to aMaze.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

Kot še poroča portal MMC, je Mazejeva ob izidu biografskega romana Jaz. Tina. Na novinarski konferenci leta 2017 razkrila, da sta z Massijem mogoče izpeljala skupaj dva treninga, da se nista sprla, kar pa ni bila ovira za njuno osebno zvezo.

V novi vlogi uživa, ni je strah napak

Mazejeva je pred časom sprejela še en izziv, gledamo jo lahko v vlogi komentatorke na Eurosportu, kar zanjo pomeni, da mora še naprej budno spremljati alpsko smučanje. Na drugi strani mikrofona je Mazejeva odprta in sproščena.

"Nobenega izobraževanja ni bilo. Ljudje imajo radi spontanost, da si, kar si, in si upaš, četudi kaj zgrešiš. Saj je še bolj 'fajn', če kaj narobe rečeš, si takoj na Instagramu," je pojasnila in dodala, da ji tekmovalke zaupajo tudi zato, ker je upokojena šampionka.

Njene bogate izkušnje pa ji prinašajo tudi veliko prednost pri opravljanju dela kot komentatorke.

"Imajo veliko spoštovanje, tudi sama ga imam do njih. Drugače je, ko govoriš z osebo, ki je vse to že preživela. Dobro je, da vem, kdaj so punce spočite in da ne delam intervjuja dan pred tekmo. Lahko greš v širše dimenzije, vsaj sama kot tekmovalka ne bi šla z nekom, ki tega ni delal," je povedala.

O poškodbah, ki niso vidne

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Maze (@tinamaze83)

Mazejeva, ki je v svoji smučarski karieri dosegla kar 26 zmag v svetovnem pokalu, veliki kristalni globus in štiri naslove svetovne ter dva olimpijske prvakinje, je spregovorila tudi o poškodbah. 

Kot je dejala, kot vrhunska smučarka ni imela hujše poškodbe, soočila pa se je s psihičnimi težavami.

"Samo kakšno poškodbo sem imela v glavi, ampak tista se ne vidi," je pojasnila in dodala: "V svoji karieri sem dejansko čutila, da ni vse v redu v glavi, in sem šla čez to, in mogoče so to bile sezone, ko lahko rečem, da sem bila poškodovana, pa nisem bila poškodovana navzven."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.