Ž.A. | 13. 3. 2023, 12:44

"Zakaj bi se morali ljudje predalčkati?" Vsestranska Flora Ema Lotrič o uresničevanju sanj in sprejemanju različnih priložnosti

Aleksandra Saša Prelesnik

Mlado ustvarjalko definira več stvari.

Flora Ema Lotrič je pevka, igralka, radijska voditeljica na Radiu 1 in ustvarjalka dveh podkastov Alkimija besed in Cosmopolitan podkast.

Za sabo ima glavno vlogo v muzikalu Vesna, ki je doživel več kot 50 ponovitev tako v Sloveniji kot tudi v tujini. "Nastopala sem že na večini večjih odrov v Sloveniji," je dejala. V šovbiznis je vstopila že pri rosnih šestnajstih letih, ko je nastopila na Misiji evroviziji.

"Težko bi se poistovetila le z enim nazivom, ker se tudi sama sprašujem, kdo sploh sem. (smeh) Ali sem pevka ali voditeljica? Sprijaznila sem se, da sem oboje. Oboje imam rada in oboje me izpolnjuje. Ne potrebujem se definirati, da sem to ali to, ampak preprosto - sem voditeljica in pevka," nam je zaupala.

"Neke priložnosti kar prihajajo. Zelo sem si želela biti voditeljica, ampak sem si rekla, da ne morem biti in pevka in voditeljica. Kdo me bo jemal resno, če sem kar oboje? Ampak to je največja prednost, da sem lahko oboje. Zakaj bi to moral biti minus? Lahko pojem in vodim. Lahko neki dogodek vodim in mogoče eno točko odpojem še zraven. Zakaj bi se omejevala? Zakaj bi se morali ljudje predalčkati? Ti si takšna. Imaš določene lastnosti, ki jih nihče drug nima. In jaz imam določene lastnosti, ki jih nihče drug nima. Pomembno je, da jih prepoznaš. Da ni samo: 'Jaz nimam tega, jaz ne morem to, jaz še vedno ne znam tega, zakaj je tako.' Ampak: 'Okej, jaz imam to. Jaz imam to. Jaz imam to. Kaj lahko iz tega naredim?' Potem se pa začne!" je prepričana Flora Ema Lotrič.

Celotni epizodi Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner lahko prisluhnete spodaj:

Preberite tudi: Mladi glasbenik Žan Hauptman: "Najprej me mora nekaj prizadeti. Nekaj tragičnega."

Priporočamo še:  Jure Košir spregovoril o zdravstvenih težavah, ki jih je za sabo pustila smučarska kariera