P. L. | 29. 11. 2022, 14:03

Znana slovenska pevka zaradi pereče teme prejela prek 500 sporočil staršev in vzgojiteljic

Instagram/Tjaša Hrovat Steklasa

S hčerko je noč preživela na pediatriji in ker je povedala tisto, kar si misli, je naletela na zelo buren odziv javnosti. 

Priljubljena slovenska pevka Tjaša Hrovat Steklasa je svoje oboževalce nagovorila prek Instagrama, najprej je razkrila, da je bila z leto dni staro hčerko Lori sprejeta na pediatrično kliniko. Ob tem se je jezila na neodgovorne starše, ki svoje bolne otroke pošiljajo v vrtec.

"Ali se vam zdi še vedno vredno, da to delate, ker imate takšne službe, takšnega šefa," je dejala in dodala, da zaradi tega posledično nek drug otrok pristane v bolnišnici.

S svojo izjavo je sprožila številne komentarje, kot je povedala, so se oglasile tudi vzgojiteljice in učiteljice.

"Jaz ne mislim, da je obsojanja vreden tisti starš, kjer otrok enkrat zakašlja in ga vseeno pelje v vrtec, da se ne razumemo narobe," je pojasnila pevka in pokazala nekaj sporočil, ki jih je prejela. Dodala je, da so si zelo podobna, pišejo ji, da poznajo takšne primere, ko otrok zboli, dobi vročino, vzgojiteljica ga pošlje domov, starši pa ga naslednjega dne pripeljejo v vrtec.

Instagram zgodba/Tjaša Hrovat Steklasa

"Sama delam v vrtcu in presneto dobro vem, kako je videti, ko starši vozijo bolne otroke v vrtec. Žal je to realnost, ki se je mnogi ne zavedajo, posledice pa nosijo malčki, otroci," se je glasil eden izmed komentarjev, ki ga je Hrovat Steklasova izpostavila.

V svoji objavi še poudarja, da starši ne bi smeli podleči pritisku delodajalcev, ker gredo na nego zaradi bolnega otroka. 

"S kolektivno zavestjo in doslednostjo bi se lahko rešili veliko bolnišk in neg in konec koncev otrok, ki pristanejo v bolnišnici. Mimogrede, ogromno nas je, ki smo bili zdaj tam (na pediatrični, op. a.)," zaključuje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.